Teucrium, aanbieder van landbouwfondsen, dient een dossier in bij SEC voor Bitcoin ETF

Een op landbouw gerichte beursgenoteerde fondsaanbieder, Teucrium Trading, is van plan zijn ETF-suite uit te breiden met Bitcoin. Het bedrijf diende donderdag een aanvraag in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om een Bitcoin (BTC) ETF te lanceren die een benchmark van Bitcoin-futurescontracten zou volgen. De geplande ETF, genaamd Teucrium Bitcoin Futures Fund, is ontworpen om beleggers een manier te bieden om prijsblootstelling aan de Bitcoin-markt te krijgen.

Teucrium zal aandelen uitgeven die op de NYSE Arca-beurs worden verhandeld onder het symbool BCFU, als de SEC het nieuwe product goedkeurt. Het contract zou in contanten worden afgewikkeld. De applicatie luidt dat het fonds echter van tijd tot tijd kan handelen in andere beursgenoteerde Bitcoin-belangen op basis van de spotprijs van Bitcoin.

Teucrium merkte hierbij op dat het beleggingsdoel van het Fonds is om de prijs van de Benchmark Bitcoin Futures Contracten te volgen. En dat daarom veranderingen in de prijs van de aandelen kunnen variëren van veranderingen in de spotprijs van Bitcoin. Teucrium, met hoofdkantoor in Vermont, levert momenteel verschillende landbouw-ETF’s die verhandeld worden op NYSE Arca.

Deze zijn onder andere het Teucrium Corn Fund, het Teucrium Wheat Fund, het Teucrium Soybean Fund, het Teucrium Sugar Fund en het Teucrium Agricultural Fund. Nadat de SEC een beleggerswaarschuwing heeft afgegeven waarin wordt gewezen op de risico’s van sommige beleggingsfondsen met blootstelling aan Bitcoin-futures, is het nieuws verschenen.

Bitcoin is een “zeer speculatieve investering” en de markt is niet goed gereguleerd en kwetsbaar voor fraude of manipulatie, benadrukte de commissie.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo