Toegangskaartjes voor 100 Dogecoin per paar verkocht door Major League Baseball

Om te zien hoe MLB-team Oakland Athletics het deze maand opneemt tegen de Toronto Blue Jays, kunnen fans nu Dogecoin gebruiken om kaartjes te kopen. Van 3 mei tot 6 mei biedt het team, ook wel bekend als de Oakland A’s, paren plaza infield-tickets aan voor 100 DOGE. Meestal kosten twee plaza infield-tickets ongeveer $ 80 in totaal.

Echter, met Doge die vandaag rond de $ 0,43 zit, zullen fans wel een 46% korting kunnen krijgen als ze de tickets in Doge kopen. Betaling wordt via Bitpay geaccepteerd door het team en de tickets zullen digitaal uitgegeven worden via de MLB Ballpark-app. De Oakland Athletics werd in maart voor het eerst actief in de crypto-ruimte. Ze begonnen met de verkoop van volledige seizoen toegang tot zespersoons zitplaatsen voor 1 BTC.

De Oakland Athletics werden afgebeeld in de kaskraker uit 2011 en het waargebeurde verhaal “Moneyball”. De adoptie van Doge door de Athletics markeert verder bewijs van de steeds groeiende manie rond de Dogecoin. Doge heeft nu een marktkapitalisatie van meer dan $ 57 miljard, volgens gegevens van CoinGecko. Het is $ 500 miljoen hoger dan de kapitalisatie van $ 52 miljard van de toonaangevende stablecoin Tether (USDT).

Doge heeft de marktkapitalisatie van gebruikelijke giganten zoals Honda Motor Co. overtroffen met $ 52,9 miljard, Ford Motors met $ 46 miljard en Twitter met $ 43 miljard. Hoewel hij aantoonbaar geen intrinsieke waarde heeft. Billy Markus, Dogecoin-oprichter, verkocht ironisch genoeg zijn hele Doge-voorraad in 2015 voor het equivalent van een gebruikte Honda Civic. Hij deed dit lang voordat Dogecoin de status van mainstream cultfiguur bereikte.

Deze maand is de prijs van Dogecoin gestegen, waarschijnlijk versterkt door de overvloed aan gebruikelijke bedrijven die de cult-achtige status van DOGE willen gebruiken om snacks en zoetwaren te promoten. De afgelopen 30 dagen is DOGE met 663% gestegen. Doge is voor $ 11 miljoen van eigenaar veranderd in de afgelopen 24 uur, waardoor de prijzen met 8,7% zijn gestegen tot ongeveer $ 0,43.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.