Toezichthouders in New York verstrekken een vertrouwenslicentie aan BitGo

BitGo, het grote Amerikaanse bewarings- en beveiligingsbedrijf voor digitale activa, heeft een New York Trust-licentie verkregen van het New York State Department of Financial Services. Het nieuwe charter stelt BitGo in staat om bewaardiensten te verlenen aan institutionele klanten in New York, volgens een aankondiging. Institutionele klanten die grote investeringen in crypto willen doen in overeenstemming met de lokale regelgeving.

BitGo zei dat hij, met de nieuwe licentie, Know Your Customer en Anti-Money Laundering-controles biedt. Bovendien biedt hij offline koudeopslag van cryptografische sleutels in kluizen van bankkwaliteit. Mike Belshe, BitGo CEO, zei dat het nieuwe trust charter van NYDFS het bedrijf zal helpen om ’s werelds belangrijkste financiële organisaties in de staat New York te bedienen.

BitGo heeft een aanzienlijke toename van institutionele klanten gezien, volgens Belshe. Hij gaf verder dat het afgelopen jaar uitzonderlijk was voor BitGo en de digitale activamarkten in het algemeen. Dit was voornamelijk zo door de toestroom van grote financiële dienstverleners die het crypto-ecosysteem een nieuw niveau van geloofwaardigheid, liquiditeit en stabiliteit brengen, zei Belshe.

In augustus 2020 heeft BitGo het New York trust charter aangevraagd om als onafhankelijke en gereguleerde bewaarder in de staat te gaan opereren. BitGo, opgericht in 2013 in Palo Alto, Californië, biedt opslag van institutionele kwaliteit voor cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC). En het afhandelen van cryptotransacties.

De gebruikelijke grote bedrijven zoals Goldman Sachs, evenals industriële bedrijven, waaronder Digital Currency Group en Galaxy Digital Ventures, ondersteunen BitGo. Het bedrijf heeft twee nieuwe bewaarbedrijven opgericht in Zwitserland en Duitsland vorig jaar. Elk worden gereguleerd door de autoriteiten in hun respectieve rechtsgebieden.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.