Search
Close this search box.

Top 10 DApps van Ethereum bereiken 1 miljoen gebruikers binnen een maand

Ethereum-aangedreven gedecentraliseerde apps of Dapps, hebben de afgelopen 30 dagen meer dan 1 miljoen gebruikers weten aan te trekken. Deze informatie is naar voren gebracht door analyse platform DappRadar. Deze mijlpaal wordt bereikt doordat interesse voor gedecentraliseerde financiën, gewoonlijk DeFi genoemd, een tweede golf opgewekt heeft. Het aantal gebruikers is hierbij in de eerste 11 dagen van november gestegen met 11%.

De tien Dapps, waarvan er zes zichzelf beschrijven als dienstverleners van DeFi en uitwisselingen, vertegenwoordigen meer dan $ 21 miljard samen aan handelsvolume over de voorbije 30 dagen. DeFi Swap van Crypto.com, Uniswap en Compound vormen samen de top 3 Dapps en zijn verantwoordelijk voor het leeuwendeel van het aantal gebruikers. Samen hebben zij meer dan 930.000 gebruikers.

DeFi Swap had 509.600, Uniswap had 276.700 en Compound had 143.900 gebruikers. Geen van de over zeven DApps had meer dan 30.000 gebruikers gedurende de maand. Volgens data van Dune Analytics kan het zijn dat een individuele DeFi-gebruiker meerdere adressen kan hebben. Zo een gebruiker kan ook op verschillende Dapps op verschillende momenten bezig zijn gedurende een maand.

Het is dan moeilijk op basis van deze cijfers het werkelijk aantal gebruikers te schatten. Volgens de site is het totale cumulatieve aantal unieke wallet-adressen voor DeFi-gebruikers in de loop van de tijd 901.000. De vier DApps die niet als DeFi of uitwisselingsplatforms zijn gecategoriseerd in de top 10 van DappRadar zijn onder andere non-fungible token (NFT) marktplaats Rarible en door NFT aangedreven game Axie Infinity.

De overige applicaties, Forsage en HEX, worden door DappRadar beschreven als te zijn een hoog risico en vormen mogelijk een gevaar voor uw vermogen. De kans is groot dat DeFi Dapps meer vluchtigheid zullen merken in aantal gebruikers, omdat hun activiteit onderhevig is aan de grillen van speculatief marktsentiment. Andere categorieën, zoals gaming-DApps, zijn minder snel gevoelig voor prijsschommelingen.

Volgens analyse platform Coin Metrics, leek de DeFi bubbel in oktober eindelijk te zijn gesprongen. Het aantal dagelijkse actieve adressen viel van een piek van 176.000 naar minder dan 20.000 binnen enkele weken. Echter, het is niet de DeFi-bubbel die gebarsten was. Het was eerder de Sushiswap en Uniswap bubbel die gebarsten was. Door deze projecten niet mee te nemen in de statistieken, blijkt dat het aantal actieve adressen gedurende de afgelopen 3 maanden weinig is veranderd.

Dit jaar vertoont het aantal actieve gebruikers op Ethereum een stijgende trend en bereikte na 33 maanden het hoogste punt de vorige maand. Data afkomstig van analyse platform Glassnode Studio wees uit dat het aantal actieve adressen steeg vanuit het laagste punt in januari van 2,8 miljoen naar 5,9 miljoen in oktober.

Het hoogtepunt van 1 miljoen actieve gebruikers de afgelopen maand vertegenwoordigt slechts 20% van het totaal actieve adressen in oktober. Ondanks de continue groei van Dapps op Ethereum. Dit kan een aanwijzing zijn dat de potentie aanwezig is voor continue groei binnen het Dapp ecosysteem.

Echter, het is nogmaals onduidelijk hoeveel van deze 1 miljoen actieve gebruikers unieke gebruikers zijn. Sommige gebruikers zullen zeker dezelfde Dapp meerdere keren per maand gebruiken. Terwijl anderen meerdere Dapps gebruiken en laten zo de cijfers verder stijgen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.