Topmanager zegt dat Facebook hoopt zijn crypto en wallet in 2021 te lanceren

Topman bij Facebook Financial zei dat de wereldwijde toezichthouders de door Facebook gesteunde cryptocurrency Diem “het voordeel van de twijfel” moeten gunnen. Zodat de lancering in 2021 het groenlicht krijgt. Het hoofd van Facebook Financial of F2, David Marcus, zei dat zowel cryptocurrency Diem als de gerelateerde crypto-wallet Novi volgend jaar kunnen worden gelanceerd.

Op 8 december verklaarde hij tijdens zijn toespraak op het Singapore Fintech Festival 2020 dat toezichthouders Facebook eindelijk verder moeten laten gaan met zijn cryptocurrency. Marcus zei dat het niet erom gaat dat zij vragen om direct vertrouwen. Hij ging verder door te stellen dat zijn alleen vragen om in ieder geval het voordeel van de twijfel te hebben.

Marcus is verder van mening dat al die dingen die ze hebben gedaan, volgens hem een goede reden om Facebook het voordeel van de twijfel te geven. In termen van hun bedoelingen en wat ze hier van plan zijn te doen. Marcus gaf ook aan dat er allerlei complicaties veroorzaakt zijn bij de uitvoering van deze visie.

Facebook wacht nu op wettelijke goedkeuringen om de stablecoin en de bijbehorende wallet te exploiteren, verklaarde Marcus. De opmerkingen van Marcus over de verwachte lancering van de Diem stablecoin, komen kort nadat de Libra Association op 1 december 2020 omgedoopt is tot de Diem Association. Dit is een poging om de gemengde gevoelens waarmee het cryptoproject is ontvangen dat vroeger bekend stond als Libra, van zich af te schudden.

De verandering van brand lijkt echter niet op iedereen indruk te hebben gemaakt. Olaf Scholz, de Duitse minister van Financiën, bekritiseerde op 7 december het Diem-project door het een “wolf in schaapskleren” te noemen. Scholz wees erop dat het veranderen van de naam de fundamenten ervan niet zou veranderen. Begin december kreeg Facebook ook te maken met een rechtszaak door een klein Europees bedrijf genaamd Diem.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.