Search
Close this search box.

Trustee van Mt. Gox dient een ontwerp-rehabilitatieplan in

Trustee van Mt. Gox, Nobuaki Kobayashi, diende op 15 december een conceptrehabilitatieplan in om Mt. Gox-gebruikers terug te betalen. Op de Mt. Gox-website werd een officiële aankondiging gedaan, waarin staat dat de Tokyo District Court en een examinator het conceptrehabilitatieplan zullen beoordelen. Ook zullen zij bepalen of de rehabilitatieprocedure moet worden voortgezet als onderdeel van het conceptrehabilitatieplan.

Kort nadat Kobayashi opnieuw goedkeuring heeft gekregen om de deadline voor het indienen van een rehabilitatieplan in oktober 2020 te verlengen, kwam deze stap. De rechtbank van Tokio verlengde de deadline tot 15 december 2020 volgens de melding. Eerder verkreeg Kobayashi een aantal van soortgelijke verlengingen van de deadline in maart 2020 en april 2019.

Mt. Gox werd in 2010 gelanceerd en leed aan de grootste cryptocurrency-hack in de geschiedenis. De beurs verloor, zoals gemeld, in totaal 1,35 miljoen Bitcoin (BTC) in twee hacks in 2011 en 2014. Klanten van Mt. Gox hebben echter nog steeds geen vergoeding ontvangen voor hun gestolen geld. Naar verluidt heeft Kobayashi 150.000 BTC om gebruikers terug te betalen.

Hij is een Japanse advocaat die werd aangesteld om toezicht te houden op het civiele terugbetalingsproces. Toch is het terugbetalen meerdere keren uitgesteld. Levenloos Japanse cryptocurrency-uitwisseling Mt. Gox gaat eindelijk verder met zijn revalidatieplan voor gebruikers. Nadat het in 2011 en 2014 met grote hacks werd geconfronteerd.

Onlangs hebben ook enkele andere ter ziele gegane crypto-uitwisselingen vooruitgang geboekt met terugbetalingsplannen. Zo startte de curator van de inmiddels gestorven cryptocurrency exchange Cryptopia op 9 december het claimproces om crediteuren terug te betalen na een hack in 2019.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.