Search
Close this search box.

UBS waarschuwt dat toezichthouders ‘bubbelachtige cryptomarkten’ kunnen laten knallen en dat beleggers uit de buurt moeten blijven

UBS, de Zwitserse multinationale investeringsbankgigant, heeft zijn klanten gewaarschuwd dat als de regeldruk aanhoudt, crypto-activa ongeschikt zijn voor professionele beleggers. Het wereldwijde vermogensbeheerteam van UBS gaf, in een nota die vorige week aan klanten werd gestuurd, aan dat het laatste hardhandig optreden van China de cryptoprijzen en -operators had geschaad.

Ook waarschuwde UBS dat verdere terugdringing van de regelgeving wereldwijd de neerwaartse druk op de prijzen van digitale activa zou kunnen verergeren. UBS legde uit dat regelgevers aangetoond hebben dat ze crypto hardhandig kunnen en zullen aanpakken. Dus raadt UBS, beleggers, aan uit de buurt te blijven en hun portefeuille op te bouwen rond minder risicovolle activa.

Volgens UBS hebben ze lang gewaarschuwd dat een verschuivend beleggerssentiment of hardhandig optreden van de regelgeving bubbelachtige cryptomarkten zou kunnen doen ontploffen. UBS benadrukte de risico’s die de speculatieve activaklasse zou kunnen vormen voor investeerders. Toch erkende UBS dat verdere cryptowinsten mogelijk zouden kunnen zijn.

Volgens UBS, zien ze crypto als een speculatieve markt die aanzienlijke risico’s met zich meebrengt voor professionele beleggers. Toch kunnen ze toekomstige prijsstijgingen in crypto’s niet uitsluiten, gaf de Zwitserse multinationale investeringsbankgigant aan. Ook waarschuwde de Zwitserse bank voor handel met hefboomwerking. De bank verklaarde hierbij dat crypto-handelspraktijken, zoals het uitbreiden van 50X of 100X leverage, fundamenteel in strijd lijken met de gebruikelijke financiële regelgeving.

Er is een gemengde analyse van de crypto-gemeenschap ontstaan over het hernieuwde Chinese hardhandig optreden tegen Bitcoin-mijnactiviteiten dat eind april begon. Sommigen beweren hierbij dat de migratie van hash-kracht uit China de Bitcoin (BTC)-mijnindustrie een kans biedt om haar ecologische invloed te verbeteren en om het netwerk verder te decentraliseren.

Echter, de banken zien het anders. UBS vreest namelijk dat de acties van China een cascade-effect van financiële toezichthouders over de hele wereld zullen creëren. En nu al lijkt de voorspelling van UBS uit te komen, omdat de Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk op 27 juni actie onderneemt tegen ’s werelds grootste digitale activabeurs, Binance.

Sinds de FCA, eind juni actie ondernam tegen Binance hebben een aantal toonaangevende banken in het VK, zoals TSB, NatWest en Barclays, de toegang van hun klanten tot crypto-uitwisselingen beperkt. Het gerucht ging dat UBS bezig was met het lanceren van crypto-handelsdiensten voor rijke klanten, meldde Cointelegraph in mei.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.