Uit de indiening van de SEC blijkt dat het nieuwe fonds van Guggenheim blootstelling aan Bitcoin kan zoeken

Er is bij de Securities and Exchange in de Verenigde Staten een aanvraag ingediend door de wereldwijde investeringsmaatschappij Guggenheim Investments voor een nieuw fonds dat blootstelling aan Bitcoin (BTC) kan zoeken. Het nieuwe Guggenheim Active Allocation Fund zal een gediversifieerd, closed-end beheer investeringsfonds zijn dat via in contanten afgewikkelde derivaten kan beleggen in cryptocurrencies zoals Bitcoin, volgens een dinsdag-aanvraag.

Volgens de aanvraag omvatten dergelijke instrumenten op de beurs verhandelde futures, beleggingsinstrumenten die blootstelling aan zowel BTC bieden als aan andere cryptocurrencies via directe investeringen of indirecte blootstelling zoals derivatencontracten. De blootstelling van het fonds aan crypto kan leiden tot aanzienlijke verliezen voor het fonds, verklaarde het bedrijf.

Het bedrijf verwees hierbij naar een aantal risico’s die aan de sector verbonden zijn zoals dat cryptocurrency een nieuwe technologische innovatie is met een beperkte geschiedenis. Verder dat het een zeer speculatief actief is. Toekomstige regelgevende acties of beleidsmaatregelen kunnen bovendien de waarde van de indirecte belegging van het Fonds in cryptocurrency en de mogelijkheid om cryptocurrency om te wisselen of te gebruiken voor betalingen, mogelijk in materieel ongunstige mate beperken.

Scott Minerd, Chief Investment Officer van Guggenheim, zal samen met Anne Bookwalter Walsh, assistent-CIO, Steve Brown, algemeen directeur, en Adam Bloch, directeur, verantwoordelijk zijn voor het dagelijkse beheer van de portefeuille van het fonds, volgens het document. Guggenheim deed vorig jaar nog een SEC-aanvraag. Hierin stond dat het Guggenheim Macro Opportunities Fund indirect beleggingsblootstelling aan Bitcoin zou kunnen zoeken door tot 10% van zijn intrinsieke waarde te beleggen in Grayscale Bitcoin Trust.

Het is bekend van Minerd dat hij een enigszins gemengde houding heeft tegenover crypto en Bitcoin. Ook omdat de directeur de cryptomarkt “Tulipmania” noemde nadat Bitcoin op 19 mei tot bijna $ 30.000 was gezakt. Minerd is nog steeds optimistisch over Bitcoin op de lange termijn, hoewel hij de crypto-industrie vergelijkt met een financiële zeepbel. Tenslotte voorspelde hij eerder dit jaar dat BTC mogelijk $ 600.000 kan bereiken.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.