Uitbreiding naar crypto-ruimte zal door Patreon verkend worden

Op een Creator Economy Summit 2021, van The Information panel, plaagden Patreon-executives opnieuw de uitbreiding van hun bedrijf naar de wereld van crypto. Jack Conte, Patreon CEO, verscheen met Julian Gutman, chief product officer, en zei echt van het idee te houden dat makers hun media en hun inhoud bezitten. Ook houdt Conte van het idee om de macht te verschuiven van instellingen naar individuele creatieve mensen.

Het platform heeft nu geen fulltime medewerkers die zich richten op cryptocurrency, maar het overweegt om ze in te huren, merkte Conte op. Echt nadenken over hoe ze ervoor kunnen blijven zorgen dat ze een duurzame, terugkerende toekomst voor makers scheppen, is de reden waarom ze de crypto-ruimte breder beoordelen, was verder de mening van Gutman.

Vorige maand kondigde het bedrijf aan feedback van zijn klanten nodig te hebben over de mogelijkheid om een breator coin/social token te lanceren. De verklaringen van Conte en Gutman volgen op deze aankondiging van Patreon. Laurent Crenshaw, hoofd van het beleid van Patreon zei het volgende hierover op een livestream.

Crenshaw gaf aan dat ze vernomen hebben dat enkele makers geïnteresseerd waren in de mogelijkheid om exclusieve lidmaatschappen en voordelen aan hun klanten aan te bieden via een coin of token. Het moet een digitaal artikel zijn dat klanten kunnen vasthouden dat laat zien dat ze deel uitmaken van de fanclub van de makers.

Echter, het gebruik van Patreon om cryptocurrencies te verkopen buiten de sfeer van persoonlijk beleggingsadvies is specifiek verboden in de huidige servicevoorwaarden van het platform. Zo stapte de libertaire talkshowhost Dave Rubin in 2019 over van Patreon naar het accepteren van donaties in Bitcoin. Dit vanwege wat hij als censuur van de kant van het platform beschouwde.

Twitter heeft vorige maand een cryptodonatie functie uitgerold die geïntegreerd is met veel web gebaseerde applicaties, zoals Patreon.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.