Unicorn status voor Indiase crypto-uitwisseling na financieringsronde van $ 90 miljoen

CoinDCX, de in Mumbai gevestigde crypto-uitwisseling, heeft $ 90 miljoen opgehaald in een Series C-financieringsronde. En hiermee heeft dit cryptobedrijf in India als eerste de status van eenhoorn bereikt. De financieringsronde werd geleid door B Capital Group, volgens een aankondiging. En terugkerende investeerders namen deel aan de ronde, waaronder Block.one, Coinbase Ventures, Polychain en Jump Capital.

CoinDCX bereikte een waardering van $ 1,1 miljard na de investeringsronde. Hiermee werd het bedrijf onder cryptoreuzen zoals Binance en Ripple geplaatst. Sumit Gupta, CoinDCX CEO, gaf aan dat het bedrijf de nieuwe fondsen zal gebruiken voor zakelijke initiatieven. Gupta voegt eraan toe dat ze de handen ineen zullen slaan of partnerschappen aangaan met belangrijke fintech-spelers.

Het doel hiervan is om hun crypto-investeerdersbasis uit te breiden, een onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit (R&D) op te zetten, de beleidsgesprekken te versterken met een openbaar discours, samen te werken met de overheid om gunstige regelgeving te introduceren, onderwijs en het versterken van de wervingsinitiatieven, legde de CEO verder uit.

Het is de crypto-uitwisseling gelukt om sinds 2018 meer dan 3,5 miljoen gebruikers aan boord te krijgen. Het bedrijf wil tegelijkertijd de laatste financieringsronde gebruiken om het proces van deelname naar maximaal 50 miljoen gebruikers in het hele land te versnellen. Op verschillende niveaus zijn overheden over de hele wereld begonnen te experimenteren met crypto- en blockchain-implementaties.

De regering van India is onduidelijk gebleven over haar standpunt over crypto. En de stap van CoinDCX naar de Unicornlijst is nog niet onder de radar van de toezichthouders gekomen. India heeft een vrijblijvende houding tegenover cryptocurrency die lokale crypto-bedrijven op hun hoede houdt. Toch heeft IndiaTech.org, een onafhankelijke technologievereniging, een regelgevingskader aanbevolen voor het omgaan met crypto-activa en -uitwisselingen.

Aanbevolen wordt aan de Indiase autoriteiten met het voorstel cryptocurrencies niet als valuta te definiëren maar als digitale activa. En deze te erkennen als digitale activa zoals goud, aandelen of verhandelbare effecten. CEO Gupta van CoinDCX toonde ook ondersteuning voor IndiaTech. En hij verklaarde dat het helpt om een nieuw perspectief te bieden op de regelgevingsdiscussies die nu gaande zijn.

Voor Indiërs zullen de aanbevelingen, als deze aanvaard worden, een enorm potentieel openen om deel te nemen aan deze nieuwe wereldwijde activaklasse, gaf Gupta aan. Nirmala Sitharaman, de Indiase minister van Financiën, toonde kortgeleden steun voor de crypto-economie. Zij gaf namelijk aan dat regelgevers liever bepaalde vensters voor crypto-gebruiksgevallen toestaan in plaats van voor een volledig verbod te gaan.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.