Uniswap (UNI) en Compound (COMP) bereikten nieuwe hoogtepunten terwijl DeFi TVL $27,6 miljard bereikt

De governance-tokens voor Uniswap en Compound bereikten nieuwe 2021-hoogtepunten toen altcoins en DeFi tokens vandaag hoger werden.

De hele gedecentraliseerde financiële sector heeft in de afgelopen 30 dagen een sterke opwaartse trend doorgemaakt en gegevens van DeFi Pulse laten zien dat de totale vergrendelde waarde is gestegen van $16,43 miljard op 2 januari tot een nieuw record van $27,67 miljard op 30 januari.

De sterke stijging van de COMP-prijs volgt op de recente release van een nieuwe bestuursmodule en een upgrade naar de comp.vote-interface, waarmee leden van de gemeenschap nu kunnen besparen op gaskosten door te stemmen via handtekening in plaats van on-chain transacties.

DeFi wordt aantrekkelijker na het Robinhood-debacle

De controverse van deze week over investerings brokerages die de markten voor GameStop en AMC aandelen stopzetten, heeft DeFi- en crypto-beurzen gepresenteerd als een mogelijk alternatief voor de gecentraliseerde traditionele financiële sector.

De oprichter van Compound, Robert Leshner, zei in een tweet dat de recente ontwikkelingen hebben aangetoond dat “het langetermijnantwoord” op de tijd die het kost om transacties te regelen met de Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC), “is dat markten op blockchains draaien.”

 Leshner zei:

“Onmiddellijke afwikkeling zou het grootste deel van de complexiteit, kosten en kapitaalvereisten elimineren die T + 2 afwikkeling teisteren.  Robinhood zou geen kredietverplichtingen hebben, of de noodzaak zich tegen hun eigen klanten te keren.”

Uniswap grants programma-lancering ondersteunt de rally van UNI

Het grants programma van Uniswap werd op 20 januari onthuld als een manier om het ecosysteem van de beurs uit te breiden.

Ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn om deel te nemen, hebben nu de kans om een ​​voorstel in te dienen en financiering te ontvangen voor de ontwikkeling van een project dat waarde toevoegt aan het algehele platform. Volgens de Twitter-feed van Uniswap waren er “40 inzendingen voor @uniswapgrants in de 14 dagen sinds de openstelling van aanvragen”.

Sinds de release van het subsidieprogramma is de prijs van UNI met 160% gestegen van $7,10 op 21 januari tot de huidige prijs van $18,51. De stijgende TVL, het dagelijkse transactievolume van Uniswaps en de opwinding van beleggers over de aanstaande v3 lancering zijn aanvullende factoren die de stijging van UNI naar een nieuw recordniveau ondersteunen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo