USDC wordt ‘dominante’ stablecoin op Ethereum, volgens Messari

In 2021 is USDC veel sneller gegroeid dan Tether (USDT). En volgens Messari komt het, dankzij zijn populariteit in DeFi, naar voren als de dominante stablecoin op Ethereum. De vraag naar USD Coin is zo sterk gegroeid dat het dit jaar een groot deel van het marktaandeel van Tether heeft verbruikt, bleek uit onderzoek van het analysebedrijf.

Dit zou ertoe kunnen leiden dat in de komende weken het aandeel van Tether in het aanbod van stablecoin op Ethereum onder de 50% daalt, voorspelde onderzoeker Ryan Watkins. Meer dan de helft van het totale USDC-aanbod zit nu in slimme contracten, wat overeenkomt met ongeveer $ 12,5 miljard, voegde hij eraan toe. Messari schat dat meer dan 40% van het aanbod van stablecoin op Ethereum USDC is, onder verwijzing naar gegevens van CoinMetrics.

Het favoriete aan dollar gekoppelde activum dat wordt ingezet in slimme contracten in DeFi-protocollen is nu de Circle stablecoin geworden, verklaarde Watkins. Hij zei dat USDC met een ruime marge in dollartermen leidt en het is voorlopig de geprefereerde stablecoin in DeFi geworden. Hoewel dit percentage niet zo hoog is als DAI, volgens Watkins.

Sinds begin 2021, toen er nog maar 1,3 miljard in omloop was, is het aanbod van USDC met meer dan 1.820% gestegen. Volgens Circle staat het aanbod van de stablecoin momenteel op een record van 25 miljard. Er is 62,7 miljard USDT in omloop, een stijging van ongeveer 200% sinds het begin van het jaar, volgens het Tether-transparantierapport. Momenteel staat 30,9 miljard van dat totaal op het Ethereum-netwerk.

Doordat hoge netwerktarieven transacties hebben belemmerd, is het een cijfer dat dit jaar met regelmaat daalt. DeFi-leenprotocollen MakerDAO, Compound en Aave zijn de grootste consumenten van USDC, meldde de onderzoeker, met ongeveer 23% van het totale aanbod. Met de aanstaande lancering van Compound Treasury zal de trend zich waarschijnlijk voortzetten, voegde hij eraan toe.

Compound Treasury is een nieuw product dat 4% rente op USDC biedt aan instellingen, en initiatieven rond Circle’s DeFi API, een nieuw platform om DeFi-activiteiten voor bedrijven te vergemakkelijken. De Amerikaanse crypto-uitwisseling, Coinbase, kondigde eerder deze week ook aan dat het 4% rente zou betalen op USDC-holdings. Dit zou een verdere impuls geven aan de stablecoin.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.