Vaarwel Big Apple, hallo Miami, zegt Blockchain.com

Blockchain.com, de grote leverancier van crypto-oplossingen, verhuist zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten van New York naar Miami. Het doel van deze poging is om de komende jaren een agressieve groei te stimuleren. De komende 18 maanden is het bedrijf van $ 5 miljard van plan om 300 nieuwe fulltime medewerkers in de regio aan te nemen. Een dag voordat de stad gastheer was van ’s werelds grootste Bitcoin-conferentie, Bitcoin 2021, kwam het nieuws uit.

De aankondiging op het stadhuis werd gedaan door de burgemeester van Miami, Francis Suarez, met Peter Smith, CEO van Blockchain.com. De verhuizing zal niet alleen de lokale werkgelegenheid stimuleren, legde de burgemeester uit. Het zal ook een investering zijn in de lokale gemeenschap van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM) via educatieve programma’s.

De komst van Blockchain.com in Miami vat perfect samen waar de Miami Movement om draait, gaf Suarez aan. En dat is het talent van Miami inzetten tegen ’s werelds beste bedrijven om ons doel te bereiken om een Miami te worden dat eeuwig duurt en een Miami dat voor iedereen werkt, voegde de burgemeester toe. Dat de gastvrije regelgeving van de stad dient als een broeinest van crypto-innovatie, noemde Blockchain.com een belangrijke drijfveer van de verhuizing.

In Londen zal nog steeds het wereldwijde hoofdkantoor van het bedrijf gevestigd zijn. Echter, Miami blijft het Amerikaanse hoofdkantoor. Ook heeft Blockchain.com kantoren in San Francisco die zullen blijven. Sinds burgemeester Suarez zijn intense crypto-push begon, is Blockchain.com misschien wel het grootste blockchain-gerelateerde bedrijf dat door Miami is gestroopt.

Het bedrijf heeft achteraf een waardering van $ 5 miljard en bedient 32 miljoen gebruikers in 200 landen. Suarez heeft het afgelopen jaar duidelijk gemaakt dat hij Miami wil neerzetten als het cryptocentrum van het land. In april kocht Crypto-financieringsbedrijf XBTO Group een nieuw kantoor in Miami. Scott Minerd van de wereldwijde investeringsmaatschappij Guggenheim Partners heeft daar ook onroerend goed gekocht, evenals Keith Rabois, Peter Thiel-medewerker.

Voor naamgevingsrechten op de Miami Heat-arena, heeft Crypto-uitwisseling FTX een 19-jarige deal gesloten. Op 2 juni kondigde Borderless Capital een fonds van $ 25 miljoen aan voor in Miami gevestigde crypto-bedrijven. In een poging investeerders te overtuigen van de voordelen van Miami, heeft Suarez ook meetings gehad met de Winklevoss-tweeling, Elon Musk, Twitter-CEO Jack Dorsey en Google-CEO Eric Schmidt.

Ook heeft Suarez een persoonlijke overtuiging getoond en openbaarde publiekelijk dat hij eigenaar is van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). Bovendien is hij van plan om “de dip te kopen”.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo