Valkuilen die u moet vermijden bij het handelen in Bitcoin

Wilt u zich wagen aan de handel in Bitcoin, maar bent u bang voor valkuilen die tot verliezen kunnen leiden? Zo ja, dan zijn hier de belangrijkste Bitcoin-valstrikken die u moet vermijden als u begint. 

Tijdens de grote stormen en bokkensprongen van Bitcoin ervaren traders meer ruis dan de essentiële signalen om hun bezittingen te kopen of te verkopen. Slimme beleggers en traders kunnen echter door extreme koersschommelingen en kortetermijnruis heen kijken om richtinggevende weddenschappen af te sluiten. Vandaag de dag verdienen mensen nog steeds geld met de handel in Bitcoin. Maar in de crypto-ruimte is er geen gemakkelijk geld meer. De Bitcoin-markt is riskant. Toch kunnen mensen die de cryptomarkt bestuderen en analyseren mettertijd rijkdom opbouwen.

Vandaag kopen mensen deze digitale valuta op platformen zoals Officiële Nederlandse website met fiatgeld. U kunt deze virtuele valuta ook op het platform verkopen om uw investering met winst of verlies uit te betalen. In principe is de handel in Bitcoin niet altijd winstgevend. U kunt winst of verlies maken wanneer u deze digitale activa verhandelt. Bovendien heeft de cryptomarkt veel valkuilen waar u voor moet oppassen als u uw winsten wilt maximaliseren. Hier zijn de belangrijkste valkuilen die u moet vermijden bij het handelen in Bitcoin.

Stop drive

Stop drive gebeurt wanneer een cryptoruil zich realiseert waar een gebruiker stopt. Met deze kennis kan het platform de koers van Bitcoin met een schijnbeweging raken om alle winsten op te strijken. Een cryptobeurs kan dit doen door de eigenlijke munten te verkopen, denkend dat het meer inkomsten zal genereren op de stop dan het kan verliezen door goede munten te verkopen, waardoor de prijs binnen enkele minuten crasht en de munten worden teruggekocht.

Stop drive die verkoop inhoudt, stelt u in staat de munten terug te krijgen als gevolg van stop covering. Een trader kan dit spel ook spelen. Het is echter de cryptobeurs die het meest speelt omdat hij op het juiste moment over adequate informatie beschikt.

Cryptobeurzen die dit spel spelen staan geen stop en leverage toe omdat het in het belang van de trader is. Bovendien kunnen de platforms met deze techniek de gebruikers laten zien dat de Bitcoinhandel niet in een zorgzame omgeving plaatsvindt.

Maak daarom uw stops mentaal wanneer u handelt in Bitcoin om deze valstrik te vermijden. U kunt een hefboom gebruiken, maar zorg ervoor dat deze laag is. Als u een hoge cryptohefboom moet gebruiken, volg dan al uw posities.

Exit-zwendel

Misschien bent u kleine cryptobeurzen tegengekomen die dit spel spelen. Het idee is om het geld te krijgen tijdens de initial coin offerings of via een cryptobeurs en met de fondsen te gaan lopen. Sommige Bitcoin-beurzen houden munten aan en stellen gebruikers in staat ermee te handelen. Zij kunnen de tokens ook elders verkopen terwijl de gebruikers blijven denken dat zij ze gebruiken. In het ideale geval kan een cryptobeurs spelen met het boekhoudsysteem om te voorkomen dat handelaren deze valstrik opmerken.

Helaas zijn deze oplichters niet gemakkelijk op te sporen, omdat digitale valutasystemen ongereguleerd, anoniem en gedecentraliseerd werken. Om deze Bitcointradingval te vermijden:

  • Bewaar geen grote hoeveelheid tokens op uw cryptoeffectenrekening.
  • Neem uw munten regelmatig op en bewaar ze in een portefeuille buiten de beurs.
  • Als u merkt dat een cryptobeurs niet snel uitbetaalt of niet effectief communiceert, dump deze dan onmiddellijk.

Ponzi-systeem

Bij deze Bitcointradingval belooft iemand beleggers enorme winsten, waarna ze gaan lopen met het geld dat handelaren in de regelingen stoppen. Maar Ponzi-systemen vergen veel inspanning om potentiële klanten over te halen om te investeren. Zo kan een Bitcoin-project een jaarlijks rendement van bijna 10% beloven als Ponzi wordt gebruikt.

De Ponzi betaalt vorige investeerders met het kapitaal van de huidige handelaars. Het vereist ook dat investeerders blijven draaien. De winsten komen dus niet uit rommelige bedrijven, maar uit de portefeuilles van de onlangs opgelichte particulieren.

Het systeem stort in elkaar als er geld verloren gaat, maar valt uiteen zodra de crimineel erachter het gevoel krijgt dat het net hem bijna inhaalt en verdwijnt. Om deze valkuil te vermijden, blijft u weg van elk Bitcoin-project waarbij u nieuwe investeerders moet zoeken en werven voor het project.

Succesvol handelen in Bitcoin vereist uitgebreid onderzoek om te begrijpen hoe het werkt. Wees ook voorzichtig en vermijd alles wat verdacht lijkt of aanvoelt.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo