Verbod op het verwerken van coins die Zuid-Koreaanse crypto-uitwisselingen zelf hebben uitgegeven

De afgelopen tijd is er toegenomen regelgevend toezicht op de cryptocurrency-ruimte van Zuid-Korea. Het lijkt te zijn uitgebreid met uitwisselingstokens. Exchange-tokens zijn tokens die door een cryptocurrency-uitwisseling zijn uitgegeven. Deze bieden de houder meestal enig voordeel, door lagere handelskosten, gebruikelijke token-burns of andere middelen.

Het is verboden voor cryptocurrency-uitwisselingen om coins of activa te verwerken die door henzelf zijn uitgegeven, volgens een rapport van Arirang op donderdag. Naar verwachting zal de wet op 26 juni van kracht worden en geldt ook voor alle activa die zijn uitgegeven door familieleden, echtgenoten of verre verwanten. Activiteiten van bedrijven die zich niet aan de nieuwe regelgeving houden, kunnen stopgezet worden en kunnen boetes oplopen tot $ 88.000.

Onlangs heeft de Financial Intelligence Unit (FIU) van Zuid-Korea contact opgenomen met 33 handelsplatforms voor cryptocurrency om hen te informeren over een aanstaande veldconsultatie die uiterlijk op 24 september moet plaatsvinden. Een Koreaanse beurs, Upbit, heeft ongeveer een week daarna een handvol coins verwijderd en gaf scherpe investeringswaarschuwingen voor nog eens 25 activa. Dit komt neer op 14% van alle op de beursgenoteerde munten.

Upbit accepteert, in de toekomst, niet langer inkomende stortingen voor de 25 coins die in de waarschuwing worden genoemd. Upbit heeft bovendien aangegeven de activa verder te zullen beoordelen om te beslissen of ze al dan niet volledig worden verwijderd. Vrijdag 18 juni is de deadline voor de definitieve beslissing over de tokens.

Regelgevers eisen informatiebeveiligingsbeheersysteemcertificaten, in wezen als een licentie om te werken, van crypto-handelsplatforms. Dit is veroorzaakt door de pogingen van Zuid-Korea om zijn greep op de cryptocurrency-industrie binnen zijn grenzen te verstevigen. 11 uitwisselingen van de 20 met het certificaat, hebben al tokens verwijderd of waarschuwingen uitgegeven die vergelijkbaar zijn met die van Upbit.

Veel exchange-tokens werken niet op een eigen blockchain. De komende dagen en weken kan de wettelijke definitie, van wat het betekent om tokens die door een exchange zijn uitgegeven af te handelen, daarom worden opgerekt. Terwijl het opruimen van coins in Zuid-Korea voortduurt.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.