Search
Close this search box.

Verhandelbare aandelentokens in Tesla gelanceerd door Binance

Binance, cryptocurrency exchange, lanceert verhandelbare aandelentokens die tot doel hebben een breder deel van het publiek in staat te stellen kapitaalrendementen op aandelen te behalen. Met inbegrip van potentiële dividenden, zonder volledige, traditionele aandelen te hoeven kopen.

Tesla is het eerste openbaar verhandelbare vermogen in de vorm van een Binance-aandelentoken. Hiervan schommelt de aandelenkoers momenteel rond de $ 700. Gebruikers kunnen slechts een honderdste van een Tesla-aandeel kopen, vertegenwoordigd door een digitaal token. In plaats van een volledig, traditioneel aandeel te kopen, waarvoor bewaring van een fysiek aandeelcertificaat vereist is.

Binance verklaarde dat elk digitaal token één aandeel in het eigen vermogen vertegenwoordigt. Het wordt verder volledig gedekt door een bewaarportefeuille van onderliggende effecten die de uitstaande tokens vertegenwoordigen. Gebruikers kunnen fractionele tokens verhandelen, aldus Binance. Daarom vertegenwoordigt een honderdste van een aandelentoken dezelfde fractie van een Tesla-aandeel.

Bovendien zullen de aandelenkoersen worden verrekend in Binance USD (BUSD), een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en uitgegeven door Paxos Trust Company. Aandelentokens zijn niet inwisselbaar voor aandelen. Changpeng Zhao, Binance CEO, gelooft dat digitale aandelentokens een brug zullen slaan tussen traditionele en cryptomarkten en de toegang tot aandelenmarkten zullen verbreden. Dit zal leiden tot een “meer inclusieve financiële toekomst”.

De handel in de digitale aandelentokens is commissievrij. Het product is verder gezamenlijk ontwikkeld met de erkende Duitse investeringsmaatschappij CM-Equity AG en het in Zwitserland gevestigde asset-tokenization-platform Digital Assets AG. Voor beperkte rechtsgebieden zoals China, Turkije en de Verenigde Staten staat deelname aan hun handel niet open.

Bovendien moet een Know Your Customer-proces worden voltooid om in aanmerking te komen als handelaar in digitale aandelentoken op de beurs. Het eerste kwartaal van 2021 van Binance was sterk, volgens een aankondiging op maandag. Hierbij is er een groei van 260% in verhandeld volume en een toename van 346% in gebruikers. De native token Binance Coin (BNB) is ondertussen van de beurs tot nu toe dit jaar met meer dan 900% gestegen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.