Verzoek van Ripple Investor om zijn investering van $175 miljoen terug te vorderen, afgewezen door de rechtbank

Tetragon verloor zijn bod om zijn deel van een Series C-investering van $200 miljoen in het blockchain-bedrijf terug te vorderen.

Ripple noemde de rechtszaak in het begin waardeloos en zei destijds dat Tetragon alleen een zaak had als de SEC had vastgesteld dat XRP (-0,02%) een security was. De voorwaarden van de initiële investering gaven Tetragon het recht om zijn Ripple-eigen vermogen terug te betalen, als XRP een zekerheid bleek te zijn.

“XRP is niet meer een security nadat de SEC de handhavingsactie heeft ingediend dan voorheen,” zei de rechtbank, zoals geciteerd in een persbericht van Ripple.

“De handhavingsactie stelt daarentegen die vraag. De vraag is nog niet beantwoord, dus er is nog geen beslissing genomen.”

De deponeringen waren op het moment van de pers niet onmiddellijk beschikbaar.

“Laten we de rechtszaak van Tetragon noemen wat het is: een opportunistische zet om te profiteren van de aantijgingen van de SEC. Wat altijd duidelijk is geweest (en vandaag de dag nog meer is gemaakt) is dat de SEC nog moet proberen hun zaak voor de rechtbank te bewijzen; wat we niet geloven dat ze in staat zullen zijn, ”zei Ripple in een verklaring.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.