Vitalik Buterin maakt lijst van de 100 meest invloedrijke mensen van Time Magazine in 2021

Samen met muzikanten, wereldleiders, activisten en anderen, is Vitalik Buterin, Ethereum medeoprichter, door Time Magazine genoemd als een van de meest invloedrijke mensen dit jaar. Buterin wordt genoemd naast Nvidia CEO Jensen Huang, Tesla CEO en Dogecoin (DOGE) voorstander Elon Musk en anderen. En de Ethereum medeoprichter verschijnt in de lijst van Time’s innovators voor 2021.

Alexis Ohanian, medeoprichter van Reddit, citeerde in zijn profiel over de medeoprichter van Ethereum de rol van Buterin bij het opbouwen van het Ethereum-netwerk tot een marktkapitalisatie van meer dan $ 400 miljard. En Buterins rol bij het aanmoedigen van de ontwikkeling van gedecentraliseerde apps en non-fungible tokens, of NFT’s. Ohanian zei dat niemand in zijn eentje ooit alle toepassingen voor Ethereum zou kunnen bedenken.

Echter, er was wel het idee van één persoon nodig om het op gang te brengen. De medeoprichter van Reddit zei dat van daaruit een nieuwe wereld is opengegaan en het heeft geleid tot het benutten van blockchain-technologie op nieuwe manieren. Het tijdschrift dat al heel lang bestaat, lijkt meer open te staan voor zowel het rapporteren over de crypto-ruimte als het accepteren ervan in zijn eigen bedrijf.

Time gaf in maart aan op zoek te zullen gaan naar een Chief Financial Officer die zich comfortabel voelt met Bitcoin en cryptocurrencies. Bovendien zou het tijdschrift drie NFT’s veilen die geïnspireerd zijn door enkele van zijn omslagen. Het tijdschrift paste in de maand daarop cryptocurrencies verder in, in zijn bedrijf. Want het kwam met de aankondiging crypto-betalingen voor digitale abonnementen te zullen accepteren.

Bovendien zei Time dat het Bitcoin (BTC) op zijn balans zou houden. Dit als onderdeel van een samenwerking met fondsbeheerder Grayscale waarbij het tijdschrift Bitcoin had ontvangen als betaling voor een educatieve videoserie. President Keith Grossman zei in een interview op 13 september dat dit nog maar net het prille begin is voor Time met wat ze met crypto willen doen.

Het tijdschrift is een instituut in de Verenigde Staten dat invloedrijke figuren en bedrijven kenbaar maakt. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1923. Wereldwijd heeft het tijdschrift 20 miljoen wekelijkse abonnees, meldt Time.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo