Vitalik tijdens AMA: ETH 2.0 voordelen zullen sneller komen dan mensen verwachten

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum beantwoordde onlangs een aantal community vragen als onderdeel van een “vraag me alles” of AMA-sessie op Reddit. De AMA werd georganiseerd door het Ethereum Foundation’s ETH 2.0 onderzoeksteam. Buterin gaf tijdens de AMA aan dat hij merkbare netwerkverbeteringen eerder vroeg dan laat verwacht.

Woensdag zei Buterin, als deel van de vijfde AMA van de stichting op ETH 2.0, kortgezegd dat het samenvoegen sneller gebeurt, PoS gebeurt sneller en je verkrijgt die heerlijke 100k TPS sneller. Op verschillende momenten door de jaren heen heeft het Ethereum netwerk te maken gehad met perioden van hoge congestie. Afhankelijk van verschillende applicaties en gerelateerd verkeer.

In 2017 vertraagde CryptoKitties het Ethereum netwerk tot kruipen toe. Kortgeleden heeft DeFi activiteit de blockchain van Ethereum verstopt, wat geleid heeft tot hogere kosten en langere gemiddelde wachttijden voor bevestigingen.

Ethereum 2.0 doet zich voor als oplossing op schaal die zal zorgen voor een enorme toename in het aantal transacties per seconde. Bovendien zal het de blockchain verplaatsen naar een ander consensusalgoritme dat bekend staat als proof-of-stake. Ondanks dat de overgang meerdere vertragingen heeft opgelopen, heeft het team aangegeven dat zij mikken op1 december als lanceerdatum voor ETH 2.0 Phase 0.

Volgens Buterin behoren de rollup-centrische upgrades tot de belangrijkste herzieningen van de roadmap van ETH 2.0. Deze zijn een vereenvoudigde samenvoeging en de parallellisatie van fasen, die van invloed zijn op de uiteindelijke netwerkresultaten. Buterin zei dat elk van deze herzieningen ontworpen is om de tijd te verkorten, totdat eth2 nuttig wordt voor mensen.

Opschalen is over het algemeen op het gebied van crypto een stevig debat geweest. En niet alleen voor Ethereum, maar ook voor andere activa zoals Bitcoin.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.