Volgens eToro zullen meer instellingen geïnteresseerd worden in crypto zodra de marktkapitalisatie $ 2T bereikt

Adviesbureau Aite Group onthult in een nieuw rapport, in opdracht van uitwisselingsplatform eToro dat er nog steeds barrières zijn die institutionele acceptatie van crypto in de weg staan. Het rapport stelt dat de cryptomarkt een marktkapitalisatie van $ 2 biljoen zou kunnen bereiken, als meer institutionele spelers zouden instappen onder gunstigere omstandigheden. Dit wordt gesteld op basis van interviews met 25 institutionele marktdeelnemers.

Als er minder onzekerheid over de regelgeving, een ontwikkelde marktinfrastructuur en minder veiligheidsrisico’s zouden zijn, zouden deze bedrijven crypto eerder adopteren.

Tomer Niv, eToro Head of Business Development, gaf aan dat 2020 het jaar was waarin veel institutionele investeerders, zoals banken en traditionele vermogensbeheerders, ofwel in cryptovaluta begonnen te investeren of dat serieus overwogen te doen. Hierbij prezen een aantal onder hen de activaklasse, vooral Bitcoin, als een inflatie hedge aan, volgens Niv.

Crypto zal een marktkapitalisatie van $ 2 biljoen en meer bereiken en behouden, alleen door het speelveld te vergroten en meer deelname mogelijk te maken, zei Niv. Andere belangrijke factoren die institutionele beleggers naar de crypto-ruimte zouden kunnen drijven, werden opgesomd in het rapport. Deze factoren omvatten een gestandaardiseerd wereldwijd regelgevend regime.

Verder omvatten de factoren een betrouwbare marktinfrastructuur die garanties zou kunnen bieden aan instellingen die op hun hoede zijn over hoe crypto in hun rechtsgebied zal worden gereguleerd. Een andere barrière die moet worden overwonnen, wordt bovendien door het rapport bestempeld als technische complexiteit. Over de risico’s van het opslaan van privésleutels uitten sommige deelnemers hun bezorgdheid.

Echter, zij erkenden de voordelen van crypto-koude opslag. Met meer deelname van instellingen, is het bemoedigend om te zien dat de volgende fase van de evolutie van de crypto-industrie aan de gang, voegde Niv toe. Bij het toetreden tot het crypto-ecosysteem moet er meer worden gedaan vanuit het oogpunt van de marktinfrastructuur. Dit zal ervoor moeten zorgen dat deze groep investeerders zich op hun gemak voelt, vervolgde Niv.

In 2020 hebben institutionele spelers enorm bijgedragen aan de groei van de cryptomarkt. Zoals de eerste weddenschap van $ 425 miljoen op Bitcoin (BTC) van Business Intelligence-bedrijf MicroStrategy en de daaropvolgende crypto-aankopen vorig jaar. Samen met Grayscale Investments, de digitale aandelen manager, die zijn activa onder beheer voortdurend uitbreidde, leidde het ertoe dat record hoge prijzen gevestigd werden door Bitcoin.

Begin januari resulteerde de daaropvolgende rally voor veel tokens voor het eerst in het voorbijstreven van de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta met $ 1 biljoen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.