Search
Close this search box.

Volgens ambtenaar is het beperken van cryptohandel tot miljonairs goed voor Hong Kong

De secretaris voor financiële diensten en de schatkist van Hongkong, Christopher Hui, heeft het recente voorstel van de financiële diensten van de stad en het ministerie van Financiën verdedigd om de handel in cryptovaluta te verbieden. Hui zei, in een toespraak op de StartmeupHK virtuele fintech-top op donderdag dat het voorstel in overeenstemming was met het plan van de regering om de opkomende cryptomarkt naar behoren te bewaken.

De FSTB heeft na maanden van overleg een voorstel uitgebracht waarin wordt opgeroepen tot een verbod op Retail cryptohandel. En de invoering van een strikt regelgevend stelsel voor cryptocurrency-uitwisselingen, zoals eerder gemeld door Cointelegraph. De FSTB pleitte voor een minimale investeringsdrempel voor cryptohandel van ongeveer $ 1 miljoen. Dit als onderdeel van het voorstel dat aan de wetgevende macht van de stad zal worden gepresenteerd.

Naar verluidt zal deze bepaling, als deze door de overheid wordt goedgekeurd, ongeveer 93% van de bevolking van Hong Kong uitsluiten van de cryptocurrency-markt van de stad. Hui is echter van een andere mening. Hij stelt dat zij van mening zijn dat een goed regelgevend systeem de ontwikkeling zou kunnen vergemakkelijken en tegelijkertijd investeerders zou kunnen beschermen. En het systeem zou kunnen voldoen aan internationale regelgevingsnormen.

Volgens het hoofd van de schatkist van Hongkong geloven ze dat het voorgestelde systeem de ontwikkeling van de virtuele-activa-industrie in Hong Kong verder zal vergemakkelijken, gebruikmakend van hun regelgevingskader van wereldklasse. Door verplichte vereisten op te leggen om investeerders te beschermen, marktmanipulatie te verbieden en te waken tegen het witwassen van geld en terrorismefinanciering.

De restrictieve wetten van Hong Kong kunnen ook uitwisselingen de stad uit dwingen, los van het afsluiten van crypto-activiteit in de detailhandel. Hoewel het plan van de regering is om buitenlandse bedrijven in staat te stellen exploitatievergunningen in de stad te verkrijgen. Toen de FSTB nog in het midden van zijn consultaties zat, in december 2020, bekritiseerden verschillende belanghebbenden uit de industrie de geplande cryptovoorschriften.

Critici voerden destijds aan dat deze beperkende digitale valutawetten in strijd zouden zijn met de financiële innovatieagenda van Hongkong.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.