Volgens Amerikaanse denktank moet digitale handelsovereenkomst tussen de VS en Japan, crypto bevatten

De Verenigde Staten en Japan zijn opgeroepen om crypto op te nemen in de bilaterale digitale handelsovereenkomst tussen de twee naties. Sale Lilly en Scott W. Harold van de Amerikaanse beleidsdenktank Rand Corporation deden de oproep. Analisten van Rand Corporation hebben argumenten naar voren gebracht ter ondersteuning van hun roep om crypto als onderdeel van de digitale handelsovereenkomst.

Dit werd in een opiniestuk woensdag in de Nikkei Asia gepubliceerd. De uitsluiting van cryptocurrencies van de handelsovereenkomst is enigszins verrassend omdat beide landen gastheer zijn van twee van de grootste cryptomarkten ter wereld, volgens het artikel. Er is geen crypto- of blockchaintechnologie opgenomen in de digitale handelsovereenkomst tussen de VS en Japan van 2019.

Sommige delen van de overeenkomst mogelijk niet-financiële aspecten van de nieuwe technologie bestrijken, stond echter in het artikel. De analisten van de beleidsdenktank zeiden dat door het uitsluiten van crypto en andere op blockchain gebaseerde financiële toepassingen, bedrijven in de markt belast zouden kunnen worden met onnodige tarieven.

De analisten stelden zo twee mogelijke oplossingen voor. De eerste is het onderhandelen over een afzonderlijke overeenkomst over cryptocurrencies. De tweede is het herdefiniëren van de voorwaarden van het 2019-document om digitale valuta en blockchain-technologie te dekken.

De analisten verklaarden dat door een van beide maatregelen te nemen, een dergelijke stap een voorloper zou kunnen zijn voor een duidelijke aanvaarding van crypto- en blockchain-technologie in de internationale handel, vooral in de digitale handelsarena.

De Amerikaanse digitale economie groeide in 2019 tot $ 2,1 biljoen, bijna 10% van het bruto binnenlands product van het land, volgens gegevens van het Amerikaanse Bureau of Economic Analysis. Voor betrokken personen uit de crypto industrie wordt de rol van crypto, digitale valuta en blockchain-technologie in de internationale handel een centraal punt.

De Amerikaanse investeringsbank Citigroup verklaarde in maart dat Bitcoin (BTC) zich op een keerpunt bevond in de internationale handel. Ook maakt de komst van digitale valuta’s van Centrale Banken (CBDC), vooral regionale CBDC’s, deel uit van het gesprek over digitale valuta in grensoverschrijdende handel.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.