Search
Close this search box.

Volgens analist kan Bitcoin in april $ 92K bereiken en toch nog steeds niet voldoen aan de bull-run RSI-pieken

Nieuwe gegevens beweren dat in de komende twee weken Bitcoin (BTC) kan stijgen naar $ 92.000 en nog steeds “slechts” zijn prestaties uit het verleden evenaren. PlanB, de analist achter de stock-to-flow-familie van Bitcoin-prijsmodellen, merkte in een tweet op woensdag op dat ondanks de winsten van deze week, BTC/USD nog steeds veel energie in zich heeft.

PlanB concentreerde zich op de relatieve sterkte-index (RSI) van Bitcoin. De RSI is een klassieke statistiek die wordt gebruikt om met name de voortgang van prijsruns in kaart te brengen. Terwijl Bitcoin op een bepaald moment in zijn bull-run overbought is, is het tegenovergestelde, oversold, ook waar. RSI kan een nuttig inzicht geven op de vraag hierover.

PlanB heeft het afgelopen jaar de signalen van de metriek voor hodlers benadrukt, ook tijdens de bodem van de bearmarkt in de lente. Bovendien in augustus, toen het sentiment zich opmaakte voor de bull run die tot op de dag van vandaag voortduurt, zoals Cointelegraph heeft gemeld. RSI meet momenteel 92/100, wat bijna de top is van zijn bereik.

Echter, ten minste drie punten lager dan de piek van de bullruns van Bitcoin in 2013 en 2017, om deze te evenaren, is er veel meer upside nodig. PlanB vatte samen dat Bitcoin er sterk uitziet naar RSI 92. Maar nog steeds niet boven RSI 95 zoals de bullmarkten in 2017, 2013 en 2011. Verder gaf PlanB aan de BTC-prijs berekend te hebben die nodig is voor een RSI 95 bij de afsluiting van april, namelijk $ 92.000.

PlanB zei verder dat we eens moeten kijken wat de beursgang van Coinbase vandaag zal doen, voor de BTC-prijs.

De invloed van een openbare vermelding

PlanB is niet de enige die in de toekomst meer, niet minder, verticale bewegingen van Bitcoin voorspelt. Voor degenen die $ 92.000 als overdreven optimistisch beschouwen. Bitcoin gedraagt zich in feite ‘bescheiden’ en stijgt niet te snel. Dit onthulde de laatste grafiek deze week ook met de prestaties van BTC in 2021 in vergelijking met 2013 en 2017.

Ondertussen raakte PlanB een groot evenement aan voor de uitwisseling van Coinbase, gepland voor woensdag, namelijk het debuut op de Nasdaq. Er heerst bezorgdheid over dat er een uitverkoop kan optreden, toch wordt de directe notering van Coinbase geprezen als een keerpunt voor cryptocurrency. Uitverkoop is het gedrag dat typerend is voor een gerelateerde beweging, de beursgang.

Coinbase kan met zijn nieuwe status als zodanig een vergelijkbaar nieuw tijdperk inluiden voor zowel Bitcoin als altcoins. De prijsactie hierbij is mogelijk een voorafschaduwing van wat komen gaat. Coinbase zal in feite de negende grootste “bank” ter wereld worden op basis van marktkapitalisatie, met een waarde vóór het debuut van ongeveer $ 149 miljard.

Zo bleek uit cijfers die woensdag online circuleerden.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.