Search
Close this search box.

Volgens analisten ligt Bitcoin nog steeds op schema om de komende weken $ 20.000 te doorbreken

Volgens verschillende analisten zou het herleven van de uptrend van Bitcoin binnenkort kunnen leiden tot een langverwachte uitbraak boven de $ 20.000. Matthew Dibb, COO bij Stack Funds, vertelde aan CoinDesk dat zij getuige zijn geweest van een grote stijging in het weekeind. Door de inspanningen van MicroStrategy om het aandeel van bitcoin (BTC, + 1,67%) van verschillende grote spelers te verhogen, werd een nieuw optimisme met zich meegebracht.

Dibb zei dat zij ervan overtuigd zijn dat ze de komende weken een doorbraak van $ 20.000 zullen zien. MicroStrategy, Business Intelligence-bedrijf, haalde op vrijdag $ 650 miljoen op via een converteerbare senior note-verkoop om bitcoin-aankopen te financieren. Sindsdien is de cryptocurrency gestegen met meer dan $ 1.000 en werd het voor het laatst gehandeld in de buurt van $ 19.100, volgens CoinDesk 20-gegevens.

Verschillende beursgenoteerde bedrijven, waaronder verzekeringsmaatschappij MassMutual, hebben de afgelopen maanden, vurig geïnvesteerd in Bitcoin. Hierdoor werd de aantrekkingskracht als digitaal goud versterkt en werd een grote prijsstijging veroorzaakt. De cryptocurrency verdubbelde bijna van $ 10.000 naar een nieuw record van $ 19.920 in de 12 weken tot 1 december. Daarna daalde Bitcoin vorige week naar $ 17.700, te midden van een aanval op winst.

Terugvallen zijn een normaal onderdeel van bullmarkten en laden de motoren vaak op voor een grotere stijging.  Volgens een opmerking van Delphi Digital lijkt de cryptocurrency verder bullmarktpatronen van eerder te volgen. Dat geldt ook voor de daling die werd waargenomen na het hoogste punt ooit op 1 december. Deze doet denken aan de terugval van 20% na een vergelijkbare beweging naar een toenmalige piekprijs van $ 1.200 in februari 2017.

Die daling duurde maar kort en de cryptocurrency ging verder met een snelle rally naar $ 19.783 in december 2017. Jehan Chu, de CEO van Kenetic Capital, voorspelt ook dat Bitcoin verder marcheert met een twee stappen vooruit, een stap terug prijsbeweging. Chu gaf aan dat degenen die de dip van $ 17.600 hebben gemist, misschien nog een kans krijgen om te kopen. Hij zei wel dat het waarschijnlijk op hogere niveaus zak zijn als Bitcoin het plafond van $ 20.000 doorboort.

Echter, de uitbraak kan tot het nieuwe jaar moeilijk bereikbaar blijven, omdat sommige beleggers nog steeds op zoek zijn naar verkopen dicht bij recordhoogtes. Patrick Heusser, hoofd van de handel bij de in Zürich gevestigde Crypto Broker AG, vertelde aan CoinDesk via Twitter dat de bovenkant nog steeds wordt bewaard met veel verkooporders, mogelijk van miners.

Bitcoin had eerder deze maand moeite om de winst boven $ 19.000 te houden. Dit was grotendeels het gevolg van langetermijnhouders die hun posities liquideerden uit angst voor uitverkoop op korte termijn. Tegen het einde van het jaar zou de institutionele vraag ook kunnen afnemen, waardoor de vraag afneemt. Heusser zei dat niet vergeten moet worden dat de Grayscalemarkt tijdens Kerstmis gesloten is en dat er dus geen aankopen bij instellingen plaatsvinden.

Grayscale is een digitale activa manager die eigendom is van Digital Currency Group, het moederbedrijf van CoinDesk.

Het risico van Mt. Gox

Japanse beurs Mt. Gox stopte met zijn activiteiten in februari 2014 na de aankondiging van een fondsverlies van 850.000 BTC door langdurige aanvallen. De deadline voor een plan om zo’n 150.000 Bitcoin terug te verdelen onder investeerders is 15 december. Sommige waarnemers vrezen dat als de uitkeringen snel beginnen, de ontvangers van het geld het rendement kunnen incasseren.

Het is een rendement van 2.500% dat is opgebouwd gedurende 6,5 jaar dat de cryptocurrency is geblokkeerd. De mogelijkheid is er dat het de neerwaartse druk op de prijs van de cryptocurrency vergroot. Volgens Dibb, van Stack, is de deadline meerdere keren verlengd en kan deze opnieuw worden uitgesteld.

Dibb zei dat als er echter een beslissing komt, dit waarschijnlijk de markt onmiddellijk en negatief zal beïnvloeden. Hij zei verder dat ze nu beleggers waarschuwen om zich voor de aankondiging voor te bereiden op volatiliteit. Chu van Kenetic Capital gelooft niet dat de Mt. Gox bitcoin een groot risico met zich meebrengt voor de markt.

Chu zei dat de dreigende distributie, tegen de huidige marktprijs, maar liefst $ 2,8 miljard waard zou kunnen zijn. En dat is maar 10% van het dagelijkse volume, zei hij. Dus als er prijsdalingen optreden, kunnen deze van korte duur zijn. Zeker omdat JPMorgan verwacht dat de gebruikelijke acceptatie van Bitcoin volgend jaar sneller zal gaan.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.