Volgens analisten van JPMorgan is Crypto de slechtste afdekking voor opnames van aandelen

Er is opnieuw een sceptische verklaring afgelegd over Bitcoin (BTC) door analisten van de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase. De verklaring kwam met het argument dat de huidige prijs veel hoger is dan de reële waarde. Volgens een bericht van Reuters op vrijdag, betoogde JPMorgan dat cryptocurrencies zoals Bitcoin een economische side show zijn, in een gebruikelijke memo voor investeerders.

En dat deze de slechtste hedge zijn tegen een daling van de aandelenkoersen. De gebruikelijke acceptatie van Bitcoin vehoogt de correlatie ervan met cyclische activa gaven de analisten aan. Zo wordt het een minder aantrekkelijk activum wordt voor portefeuillediversificatie. De analisten gaven aan dat crypto-activa blijven rangschikken als de slechtste afdekking voor grote opnames in aandelen.

Hierbij is er twijfelachtige verscheidenheid aan voordelen voor prijzen die veel hoger liggen dan de productiekosten. Terwijl de correlaties met cyclische activa toenemen naarmate crypto-eigendom mainstream wordt. John Normand en Federico Manicardi, JPMorgan-strategen, voerde in januari 2021 aan dat Bitcoin een cyclisch activum aan het worden is, in tegenstelling tot een hedge tegen marktstress.

Een cyclisch activum verwijst naar aandelen die een trend volgen afhankelijk van een bepaalde conjunctuurcyclus. Dit is bijvoorbeeld te zien in bedrijven in discretionaire bedrijfstakken zoals autofabrikanten, hotels, luchtvaartmaatschappijen, meubels, restaurants en andere. De vraag of Bitcoin een cyclisch of niet-cyclisch activum is, is nog steeds discutabel, zoals eerder gemeld door Cointelegraph.

Veel spelers uit de industrie zijn hierbij er sterk van overtuigd dat de cryptocurrency een geweldige hedge is tegen een marktcrisis. De co-president van het bedrijf, Daniel Pinto, zei dat de bank uiteindelijk zou moeten meedoen aan Bitcoin door de groeiende vraag van klanten. Kort hierna kwamen de laatste opmerkingen van JPMorgan.

JPMorgan voorspelde in oktober 2020, toen Bitcoin rond de $ 13.000 handelde dat de prijs van Bitcoin op de lange termijn zou verdubbelen of verdrievoudigen. Bitcoin handelt voor $ 52.764 op het moment van publicatie. Dit is een stijging van meer dan 70% in de afgelopen 30 dagen. Op 16 februari verbrak Bitcoin het prijsniveau van $ 50.000. Volgens gegevens van crypto-monitoringwebsite CoinGecko, bereikte Bitcoin eerder vandaag kort een nieuw record van meer dan $ 53.000.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.