Volgens analyse zal Bitcoin-prijs waarschijnlijk $ 530 miljoen GBTC-ontgrendeling in juli van zich afschudden

Cryptohandelsbedrijf QCP Capital zei dat Bitcoin (BTC) immers niet veel zal bewegen na de datum van grote 16.000-BTC-ontgrendeling van Grayscale. Analisten bagatelliseerden de populaire theorie dat de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) de prijsvolatiliteit van BTC de komende weken zal veroorzaken, in de laatste marktupdate die woensdag werd uitgebracht.

GBTC zal geen “aanzienlijke invloed” hebben

De GBTC zal een grote hoeveelheid BTC vrijgeven of “ontgrendelen” na een blokkeringsperiode van zes maanden, zoals gemeld door Cointelegraph. De omvang van de ontgrendelingen die voor deze maand zijn gepland, heeft toch geleid tot bezorgdheid dat de marktvolatiliteit zal toenemen. Zo wordt een mogelijk herstel belemmerd. De geplande ontgrendeling is een veel voorkomende gebeurtenis.

Zo zal 16.240 BTC, momenteel gelijk aan $ 530 miljoen, beschikbaar komen op 18 juli bijvoorbeeld, de grootste ontgrendelingsdatum. Er is echter weinig reden tot ongerustheid voor QCP. Het bedrijf legde uit dat de aankomende ontgrendelingen voor institutionele houders zijn die zich 6 maanden geleden rechtstreeks op GBTC hebben geabonneerd. En dat deze batch uit alle nieuwe Q1/2021-posities bestaat, grotendeels de laatste tranche van ARK, volgens QCP.

Het bedrijf gaf verder aan om duidelijk te stellen dat deze ontgrendelingen, naar hun verwachting, op zichzelf geen opvallende invloed zullen hebben op de totale markt buiten GBTC zelf. Volgens QCP zijn de meeste grote institutionele posities die zich eerder in natura hadden ingeschreven, al eerder ontgrendeld. En ze hebben de verkoop tegen de huidige gereduceerde prijs uitgesteld, zei QCP.

Momenteel zullen zelfs GBTC-ontgrendelingsevenementen midden augustus bijna verdwenen zijn, waardoor de kans op verkoopdruk verder wordt verkleind.

Een “grotere” uitverkoop van BTC mogelijk uitgesloten door macrofactoren

QCP maakt zich echter bezorgd over de mogelijkheid van een groter Bitcoin-uitverkoopevenement aan het einde van het jaar. Aan het einde van het vierde kwartaal zou een klassiek afblaasscenario kunnen volgen, in lijn met een historisch precedent. Dit evenement zal volgen op een herstel en een aanloop vanaf het huidige niveau.

Analisten vergeleken dit met 2018, wat culmineerde in een berenmarktvloer van $ 3.100, 84% onder de all-time highs van $ 20.000 van 12 maanden eerder. De analisten vervolgden dat op dit moment hun handelsplan de 2018 BTC Analog volgt. Ze verwachten een gedempte handelsomgeving van hier tot aug (short vol), gevolgd door een rally mogelijk op de achterkant van de EIP-1559 mainnet-implementatie (long spot, long calls).

Ze verwachten daarna de grotere uitverkoop van Q4 Wave 5 op de afbouw van de Fed (verkoop ter plaatse, koop neerwaartse risico-omkeringen), volgens de analisten. Het is in de tussentijd een kwestie van fel debat, hoe hoog BTC/USD ondertussen wordt. Stock-to-flow is een van de meest bullish beproefde modellen. De maker hiervan, PlanB, heeft gezegd dat een prijs van $ 135.000 in december een ‘worst-case scenario’ is.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.