Volgens BIS-exec is Bitcoin-adoptie van El Salvador een ‘interessant experiment’

Bitcoin (BTC) criticus en het hoofd van de innovatiehub bij de Bank of International Settlements, Benoît Cœuré, noemde de historische stap van El Salvador om van BTC een wettig betaalmiddel in het land te maken een “interessant experiment”. Op vrijdag deed Cœuré deze bewering tijdens de lancering van de vierde innovatiehub van de BIS in Engeland, volgens Reuters.

Cœuré verklaarde dat bij de BIS het duidelijk voor hen is geweest dat Bitcoin de test, om een betaalmiddel te zijn, niet heeft gehaald. Hij zei verder dat Bitcoin een speculatief bezit is en dat het daarom gereguleerd moet worden. Het parlement van El Salvador heeft een wetsvoorstel aangenomen om Bitcoin wettig betaalmiddel in het land te maken, zoals eerder gemeld door Cointelegraph.

Met een overweldigende meerderheid van 62 van de 84 stemmen werd de wetgevende stemming over de “Bitcoin-wet” van president Nayib Bukele aangenomen. Cœuré noemde Bitcoin in november 2018 de “kwaadaardige voortbrenging van de financiële crisis van 2008”. Binnen de BIS zijn Cœuré’s opmerkingen over de noodzaak van strikte crypto-regelgeving een veelvoorkomend thema.

Algemeen directeur, Agustín Carstens, roept hierbij ook routinematig op tot strengere cryptocurrency-wetten. Op soortgelijke scherpe waarschuwingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in de nasleep van het besluit van El Salvador, volgden de opmerkingen van Cœuré. Het IMF verklaarde dat het besluit aanzienlijke juridische en financiële gevolgen zou kunnen hebben, in reactie op het nieuws.

Bitcoin zou inderdaad een onderwerp van discussie kunnen zijn tussen het IMF en de president van El Salvador over een gepland programma van $ 1 miljard, blijkt uit rapporten. Het Basel Committee on Banking Supervision publiceerde donderdag een consultatiedocument dat Bitcoin in de hoogste risicocategorie plaatste.

De wereldwijde banktoezichthouder riep banken op die dol zijn op crypto-exposure om $ 1 kapitaal aan te houden voor elke $ 1 aan BTC die in bewaring wordt gehouden. Dit als onderdeel van zijn aanbevelingen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.