Volgens Bloomberg Intelligence is Bitcoin een ‘gekooide stier’ klaar om te ontsnappen op $ 60K

Bloomberg Intelligence zei dat Bitcoin (BTC) een “gekooide stier” is en dat het einde van zijn huidige prijsrun nog lang niet in de buurt van $ 60.000 ligt. Mike McGlone, senior commodity-strateeg, bracht in een tweet op maandag zijn laatste bullish oordeel uit, over de staat van Bitcoin deze maand.

2021 bull market is “tam”, volgens analist

Bitcoin heeft nog ver te gaan voordat het een cyclustop of ‘plateau’ bereikt. Dit zei McGlone, die een afnemend BTC-aanbod zag in combinatie met een brullende vraag van nieuwe investeerders. Hij merkte op dat het Bitcoin-plateau ver weg lijkt en nog steeds in koersvormingsmodus. Verder dat het aanbod van Bitcoin afneemt en de vraag stijgt, waardoor we aanhoudende prijsstijging en de vestiging van een hoger plateau verwachten naarmate de crypto volwassen wordt, merkte Mcglone nog meer op.

Bitcoin werd met een begeleidende chart beschreven als een “gekooide stier, goed uitgerust om te ontsnappen”. De chart omvatte Bollinger Bands voor Bitcoin, een populaire tool voor het beoordelen van opwaartse en neerwaartse volatiliteit. 2021 is voor McGlone ondertussen “tam” qua prijsactie. Vergeleken met het jaar na de twee eerdere halveringen van de bloksubsidies in 2012 en 2016.

Met de perspectieven van andere analisten komt dit overeen, zoals het populaire Ecoinometrics Twitter-account. Maandag benadrukte deze opnieuw hoe bescheiden de groei van Bitcoin na de halvering het afgelopen jaar was in vergelijking met de cycli in het verleden. McGlone is een bekende Bitcoin-fan. Bovendien uitte hij regelmatig zijn opwinding over de groei van de cryptocurrency op basis van verschillende macro- en on-chain-statistieken.

Galaxy stapt naar Bitcoin ETF

Na kort onder de $ 60.000 ondersteuning te hebben gebroken in wat schokkerige handelsvoorwaarden blijven, schommelt BTC/USD op het moment van publicatie rond de $ 60.400. Onder analisten zorgde de aanstaande directe notering van Coinbase op Nasdaq voor opwinding. Hierbij schoten altcoins eveneens omhoog voorafgaand aan de lancering op woensdag deze week.

Munten van uitwisselingen, met name Binance Coin (BNB), leidden de winst, terwijl de grootste altcoin, Ether (ETH), ook historische hoogtepunten bereikte. Die dag bedroeg de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta $ 2.087 biljoen. Crypto-handelsbank Galaxy Digital werd, onder de instellingen, de nieuwste speler die een aanvraag deed voor de lancering van een Bitcoin exchange-traded fund in de Verenigde Staten.

Nu moeten regelgevende instanties nog een van de negen aanvragen goedkeuren. Echter, de verwachting is hoog dat ze dit eindelijk zullen doen nadat Canada de VS in februari voor is geweest met deze stap.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.