Volgens Bloomberg Intelligence verkeert Bitcoin in ‘discounted bull market’ in tegenstelling tot aandelen

Bloomberg Intelligence gaf aan dat Bitcoin (BTC) en altcoins ‘mainstream’ zijn geworden na de prijsdip van deze week. En daardoor zullen ze sterker worden. Mike McGlone, de senior commodity-strateeg van de onderzoekseenheid, beschreef Bitcoin in een tweet op vrijdag als zijnde in een ‘bullmarkt met korting’.

Vergeleken met aandelen heeft Bitcoin nu een “belangrijk voordeel”

Tijdens de crash van woensdag, waarbij BTC/USD daalde tot $ 30.000 voordat hij herstelde, vielen cryptocurrencies massaal samen met Bitcoin. Altcoins maakten vervolgens een ontzagwekkende comeback, met een winst van meer dan 70% in minder dan een dag. Zoals gemeld door Cointelegraph. De bullmarkt is voor McGlone nog steeds aan de gang, waarbij de dip ervoor zorgt dat tokens nu een koopje zijn tegen de huidige prijzen.

Hij vatte samen dat het voordeel van Bitcoin, vergeleken met aandelen, een bullmarkt is met korting. Dat de crypto de mainstream is binnengedrongen, werd aangetoond door de daling van 19 mei van vrijwel alle activa op de achterkant van Bitcoin. Een daling met mogelijke resultaten die naar hun mening in het voordeel van Bitcoin zijn verschoven, volgens McGlone.

Vergeleken met traditionele aandelen, benadrukte hij voordelige volatiliteit, samen met een grafiek die beweerde dat Bitcoin “mogelijk de correctietest heeft doorstaan”.

Het is niet de top, maar de bodem die erin zit

Dat de bredere markttrend intact blijft, na de volatiliteit van de week, is niet alleen de mening van McGlone. Statisticus Willy Woo schatte dat Bitcoin pas halverwege zijn huidige bull-cyclus is, merkte Cointelegraph eerder op. PlanB, de maker van de stock-to-flow-familie van Bitcoin-prijsmodellen, vergezelde daarna Woo. PlanB vermoedde eveneens in een verschijning op de Wolf Of All Streets Podcast dat de bullmarkt voor 50% compleet was.

Hij vertelde aan gastheer Scott Melker dat beide modellen laten zien dat we zeker niet aan het einde van de cyclus zijn. Volgens PlanB is er nog wat ruimte te gaan tot gemiddeld $ 100.000 of gemiddeld $ 288.000 als je het stock-to-flow X-model volgt. De opmerkingen werden vorige week gemaakt, vóór de prijsdip. Hierbij hield PlanB sindsdien vast aan zijn perspectief op de markt.

Veteraanhandelaar Peter Brandt voegde eraan toe een tijdje niet getweet te hebben over BTC. Brandt hintte echter dat de markt gisteren een dieptepunt heeft bereikt.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.