Search
Close this search box.

Volgens Cambridge-gegevens viel China’s Bitcoin-hashkracht vóór het harde optreden

Algemeen wordt China’s harde optreden tegen Bitcoin (BTC)-mining, vanwege zorgen over energieverbruik, beschouwd als de trigger voor de uittocht van cryptominers uit Azië naar westerse landen. Echter, de verschuiving in de cryptomining macht begon vóór de hernieuwde controle van China, suggereert nieuw onderzoek door het Cambridge Centre for Alternative Finance.

Voordat het Aziatische land zelfs officieel het hardhandig optreden van de cyptomining aankondigde, daalde China’s totale rekenkracht verbonden met het Bitcoin-netwerk, of hash-snelheid, van 75,5% in september 2019 tot 46% in april 2021, meldde Reuters. De Verenigde Staten verviervoudigden hun aandeel in de wereldwijde Bitcoin-hashsnelheid, in dezelfde periode van 18 maanden, van 4% naar 16,8% om de tweede grootste producent van Bitcoin te worden.

Kazachstan, verhoogde zijn aandeel tot 8% en werd een primaire Bitcoin-producent. Het is een ander land dat vaak een potentiële bestemming werd genoemd voor de verhuizing van cryptominers. De Chinese aut oriteiten begonnen het energieverbruik bij Bitcoin-mining te onderzoeken, na het ervaren van enorme stroomuitval in de mininghub van Xinjiang in april.

Strikt toezicht op miningactiviteiten vanwege koolstofproblemen werd aangekondigd door ambtenaren. Dit leidde tot de verhuizing van verschillende industriële mijnwerkers uit China. Khurram Shroff, CEO van iMining, noemde het Chinese mijnverbod een tijdelijk ongemak en zei dat de gediversifieerde locatie van cryptomining faciliteiten geweldig nieuws is voor de rest van de wereld.

Hij illustreerde dat de Toronto Stock Exchange onlangs ’s werelds eerste Bitcoin ETF heeft genoteerd en dat Canada al vooroploopt als het gaat om het mainstreamen van cryptocurrencies. Het harde optreden van China tegen Bitcoin-mining wordt door sommige experts beschouwd als een gemakkelijke beslissing. Kortgeleden vertelde Bitmain’s EMEA-partner aan Cointelegraph dat het land zijn ecologische voetafdruk moet verkleinen om financiering te krijgen van het Internationaal Monetair Fonds of de Wereldbank.

En Bitcoin-mining was een handig doelwit om het energieverbruik te minimaliseren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.