Search
Close this search box.

Volgens CEO wordt Tinkoff ervan weerhouden cryptohandel aan te bieden, door het beleid van de Russische Centrale Bank

Een grote particuliere bank in Rusland, Tinkoff, worstelt met het aanbieden van cryptocurrency-handel aan haar klanten. Dit wordt veroorzaakt door de harde houding van de Centrale Bank tegenover digitale activa. Volgens een bericht van CNBC heeft Oliver Hughes, Tinkoff CEO, aangegeven dat de digitale bank bereid is cryptohandelsdiensten aan te bieden, maar wordt door het beleid van de Bank of Russia beperkt.

Donderdag kondigde het hoofd het nieuws aan op het Sint-Petersburg International Economic Forum. Hij verklaarde bovendien dat er momenteel geen mechanisme is voor hun om klanten dat product in Rusland aan te bieden, omdat de Centrale Bank deze zeer sterke positie heeft. De bank heeft een groeiende vraag van haar klanten heeft gezien om te investeren in cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), volgens Hughes.

En hij merkt op dat er gekwalificeerde investeerders zijn die weten wat ze doen. Er zijn nog steeds bepaalde zorgen over het gebruik van cryptocurrencies bij het witwassen van geld en hoge volatiliteitsrisico’s. Hughes sprak de hoop uit dat dit in de loop van de tijd zal evolueren. Verder dat ze in staat zullen zijn om de doelstellingen van de Centrale Bank te bereiken, ervoor te zorgen dat er geen witwasproblemen zijn en ervoor te zorgen dat ze investeerders beschermen.

En dat ze ook producten op een verantwoorde manier aanbieden, gaf Hughes aan. In Rusland is Tinkoff een van de meest populaire banken. Volgens een onderzoek van Deloitte in september 2020 is het op basis van de vraag de derde grootste bank, na de door de staat gesteunde Sberbank en VTB. De bank staat bekend om haar service ‘Tinkoff Investments’. Particuliere beleggers kunnen hiermee beleggen in producten als aandelen, obligaties en valuta.

Een woordvoerder van Tinkoff Investments vertelde in februari aan Cointelegraph dat Tinkoff niet van plan was om cryptocurrency-handel te starten. De reden is dat de juridische status van crypto in Rusland nog niet was vastgesteld. De vertegenwoordiger gaf aan dat juridisch gezien, crypto geen geld is, geen eigendom, geen informatie en geen betaalmiddel. In januari van dit jaar heeft Rusland officieel zijn belangrijkste cryptocurrency-wet aangenomen namelijk, “On Digital Financial Assets”.

Terwijl de DFA het gebruik van crypto als betaalmethode verbiedt, hebben lokale toezichthouders vorige maand het Russische verbod op cryptobetalingen gedeeltelijk opgeheven.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.