Search
Close this search box.

Volgens Citi bevindt Bitcoin zich op een omslagpunt in de internationale handel

’s Werelds grootste cryptovaluta, Bitcoin (BTC), bevindt zich op een bepalend moment in de geschiedenis, volgens analyse van de Amerikaanse investeringsbank Citigroup. Analisten van Citi, zeiden dat Bitcoin zich nu bevindt op een omslagpunt om ofwel de geprefereerde valuta voor internationale handel te worden of geconfronteerd te worden met een speculatieve implosie.

Citi-analisten zijn ervan overtuigd dat Bitcoin op het punt staat mainstream te worden, volgens een rapport van Reuters op maandag. Door recente grote Bitcoin-bewegingen door bedrijven als Tesla en Mastercard wordt, volgens het rapport, het enorme potentieel van Bitcoin aangewakkerd. Er zijn tal van risico’s en obstakels die de vooruitgang van Bitcoin in de weg staan, schreven Citi-analisten.

Echter, schreven de Citi-analisten verder, het afwegen van deze mogelijke hindernissen tegen de kansen leidt tot de conclusie dat Bitcoin op een omslagpunt staat. De gewone acceptatie van Bitcoin zou kunnen worden geholpen door ontwikkelingen in digitale valuta, lieten de Citi-analisten doorschemeren. Zoals digitale valuta van de Centrale Bank en fiat-gekoppelde stablecoins.

Te midden van een grote correctie op de cryptovaluta-markt, verschijnt het nieuws. Hierbij daalde Bitcoin gisteren onder de $ 44.000 na eerder in februari een nieuw record van meer dan $ 58.000 te hebben bereikt. Bitcoin wordt verhandeld op het moment van schrijven op $ 47.285. Volgens gegevens van de Bitcoin-prijsindex van Cointelegraph, is dit een stijging van ongeveer 4,5% in de afgelopen 24 uur.

Wereldwijde regelgeving zou een van de grootste hindernissen kunnen zijn voor de acceptatie van Bitcoin door institutionele beleggers, volgens sommige experts. Op 24 februari zei Rebecca Patterson, directeur investeringsonderzoek van Bridgewater dat regelgevende zekerheid rond Bitcoin enkele van de grootste problemen van de cryptovaluta zou oplossen. Problemen die verband houden met hoge volatiliteit en lage liquiditeit.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.