Volgens cryptohandelaar heeft de Bitcoin-prijs zojuist een ‘retail FOMO-pieksignaal’ gezien

Volgens gegevens van CryptoQuant heeft de Bitcoin (BTC) -financieringsrente op Binance Futures op 18 december Deribit ingehaald. Toen dit gebeurde, zag de dominante cryptocurrency, historisch gezien, een lokale top of consolidatie. De afgelopen 72 uur is het financieringspercentage van grote cryptocurrencies, waaronder Bitcoin en Ether (ETH), aanzienlijk gestegen.

Normaliter betekent het dat de futures markt oververhit raakt en dat vergroot de kans op een terugval.

Het volgende voor Bitcoin

Na zijn recente rally heeft Bitcoin al een relatief kleine terugval en enige consolidatie gezien. De prijs van Bitcoin steeg binnen twee dagen, van 16 tot 17 december, van $ 19.300 tot wel $ 23.800 op Binance. Vergeleken met historische correcties na een grote rally is een correctie van 3% tot 4%relatief klein, na een prijspiek van 23%. Op 18 december overschreed het financieringspercentage van de futures 0,1% op de belangrijkste beurzen.

Er zou ongetwijfeld een terugval plaatsvinden van de Bitcoin-prijs. De Bitcoin-futuresmarkt gebruikt een systeem dat funding wordt genoemd, om balans in de markt te vinden. Het financieringspercentage wordt positief, als er meer lange contracten op de markt zijn. Als het zo is, moeten kopers of houders van een lang contract, short-sellers betalen en vice versa.

Sinds de rally van november tot $ 19.000, overtrof het financieringspercentage voor het eerst 0,1% voor Bybit en andere toonaangevende beurzen op 18 december. BTC zag destijds een aanzienlijke terugval naar $ 16.000, nadat de futuresmarkt oververhit raakte. Op dat moment was een terugval van 20% tot 30% waarschijnlijk, omdat het financieringspercentage constant hoog bleef.

Deze keer is het financieringspercentage relatief snel afgekoeld. De kansen op consolidatie in plaats van op correctie zijn als zodanig groter. Vooral omdat, blijkt uit andere gegevens, nieuwe particuliere beleggers nog steeds grotendeels aan de zijlijn blijven staan. Een cryptocurrency-handelaar onder pseudoniem wees erop dat het financieringspercentage van Binance Futures, Deribit overtrof.

Deze gegevens hebben geen specifieke relevantie. Echter, historische trends laten zien dat Bitcoin de neiging heeft zich terug te trekken wanneer het gebeurt. De handelaar zei dat het erop lijkt dat Binance-financiering meestal de Deribit-financiering inhaalt. Hij zei dat we een horizontale beweging of een lokale top krijgen. Volgens hem kan het een “retail FOMO-pieksignaal” zijn.

De betekenis van Binance Futures als een manier om het algemene marktsentiment te meten zou een reden achter deze trend kunnen zijn. Binance Futures ziet vaak grote liquidaties vanwege de hoge openstaande rente, wanneer de prijs van Bitcoin een grote prijsbeweging ziet.

Naast CME en OKEx blijven Binance Futures consequent als een van de drie belangrijkste futuresbeurzen op basis van open rente. Daarom kan de markt op korte termijn voorzichtig worden, wanneer Binance Futures tekenen van oververhitting begint te vertonen.

$ 23.350 kortetermijnwegversperring

Handelaren wijzen het weerstandsniveau van $ 23.350 aan als de belangrijkste wegversperring voor Bitcoin, op korte termijn. Cantering Clark, technisch analist, zei dat als Bitcoin $ 23.350 overschrijdt, er waarschijnlijk een opwaartse trend zal volgen. Clark zei dat de hele structuur van gisteren bijna al zijn tijd heeft doorgebracht binnen de waarde van de vorige dag.

Hij zei verder dat de vorige dag in evenwicht was gebracht tegen het einde van de dag. Ziet er tot nu toe erg schoon uit, goede dagpauze voor het binnen bljven. Instellen als we $ 23350 passeren. Bespeel het gebied tot de wijziging.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.