Search
Close this search box.

Volgens cryptohandelaar kan Bitcoin eerdere dieptepunten van $ 53.000 uitschakelen voordat stieren de controle terugkrijgen

Op 23 maart zakte Bitcoin (BTC) naar het laagste niveau in twee weken door de vrees dat bulls geen zin meer hadden om te kopen.

De BTC-prijs stuitert op $ 53.000

Op Bitstamp bereikte BTC/USD ’s nachts lokale dieptepunten van $ 53.125 werd aangetoond door gegevens van Cointelegraph Markets Pro en Tradingview. Bij de laatste hit van de 2021 bull run deze maand, zag de ondersteuning van kopers op beurzen er steeds wankel uit. Terwijl de dip van dinsdag het vooruitzicht van een test van $ 50.000 steeds dichterbij bracht.

Ondersteuning van $ 53.000 werd bevestigd uit gegevens uit het orderboek van Binance. Echter, mocht deze geen standhouden, dan is alleen de definitieve vraag naar $ 46.000 in staat om de retracement te stoppen. Handelaar Crypto Ed voorspelde een aanstaande beweging onder de $ 53.000. Hij vatte samen dat de verwachting is dat de vorige dieptepunten in BTC zullen worden verwijderd voordat er een opvallende opleving te zien zal zijn.

CEO van on-chain analytics-service CryptoQuant, Ki Young Ju, wierp op met een meer opgewekte toon dat deze bull-run nog niet voorbij is. En dat hij gereed is om de dip te kopen. Echter, hij gaf aan geduldig te wachten tot de vraag- en aanbodindicatoren in de keten ‘all-in’ aangeven. Ki verwees naar de hoge verkoopdruk op de spotbeurzen die op zijn kop bleven, maar deze was representatief voor de bredere stemming onder traders op de dag.

Zij beschouwden de recente prijsactie als overweldigend als een standaard consoliderende beweging in plaats van als een capitulatie. Het hodler gedrag was in hun voordeel. Daarom werd de afgelopen dagen meer BTC gehaald van uitwisselingen dan op enig moment in de afgelopen zes weken.

Bijna $ 2 miljard aan 24-uurs liquidaties

Echter, zoals Cointelegraph meldde, suggereren andere on-chain-statistieken dat Bitcoin op zijn minst halverwege zijn laatste bullrun zou kunnen zijn. Ondertussen was niet elke handelaar voorbereid op de omvang van de nachtelijke daling. Dat blijkt uit de $ 1,38 miljard aan geliquideerde longs in de afgelopen 24 uur op een totaal van $ 1,7 miljard.

Gegevens van Bybt bevestigen dat vooral leveraged traders bijdragen aan een enorm bedrag aan liquidaties. Zo is 2021 berucht geworden voor degenen die gokken op prijsrichting in cryptocurrencies.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.