Search
Close this search box.

Volgens de Winklevoss-tweeling zal de marktkapitalisatie van Bitcoin, goud omslaan

Op 7 december bevestigden baanbrekende Bitcoin (BTC) investeerders, Cameron en Tyler Winklevoss, eerdere voorspellingen over de Bitcoin prijs tijdens het Singapore Fintech Festival 2020. Zij bevestigden dat de prijs van Bitcoin uiteindelijk het bedrag van $ 500.000 per Bitcoin zal overschrijden. De voorspelling van $ 500.000 die de tweeling opmerkte is gebaseerd op marktkapitalisatie.

Zij zijn onder de veronderstelling dat de marktkapitalisatie van Bitcoin 40 keer zal toenemen om de marktkapitalisatie van goud van ongeveer $ 9 biljoen in de toekomst te overtreffen. Zo wees Cameron op de grote hoeveelheid gelddruk die bezig is in schuld- en fiatregimes. Hij wees ook op de bezorgdheid over waardevermindering door het opdrijven van de vraag naar “harde activa” zoals goud en Bitcoin.

Bitcoin biedt aanzienlijke voordelen vergeleken met goud als monetair goed, stelde Cameron. Voordelen zoals het gemak van overdracht en immuniteit tegen externe invloeden die de snelheid van zijn productie beïnvloeden. De tweeling zijn optimistisch over hun vooruitzichten. Toch merkten zij op dat de crypto-sector een sterk ongelijkmatige geografische vooruitgang heeft gekend.

Deze vooruitgang vond plaats met een gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving die de groei van bedrijven en diensten rond de technologie in veel opkomende economieën belemmert. Ze namen echter nota van de belofte van de technologie om de delen van de wereld zonder bank te voorzien. Daarbij noteerden zij een plan om hun beurs Gemini uit te breiden naar opkomende regio’s.

De tweeling pleitte ervoor dat wetgevers regelgevende sandboxen gebruiken, zodat startups die met crypto werken minder te maken krijgen met barrières, waarmee ze nu worden geconfronteerd. Ook waarschuwden zij dat hardhandige regelgevende vereisten, innovatie zouden kunnen verstikken. Zo verklaarde Cameron dat Apple begon in een garage in Silicon Valley. Hij gaf verder aan dat Facebook volgens hem begon in een slaapzaal.

Hiermee wilde Cameron aangeven dat erop gelet moet worden dat de overhead niet zo groot is dat veel mensen niet kunnen innoveren in deze ruimte. Ook de ‘provocerende retoriek’ van de cryptogemeenschap over het potentieel van Bitcoin om de “oude sector” overbodig te maken, werd door Tyler verworpen. Tyler beweerde dat de groei van de crypto-industrie afhankelijk is van samenwerking met banken.

Hij stelde dat als mensen Bitcoin willen kopen, hun waarde recht meestal niet zit in crypto omdat crypto nieuw is. Volgens Tyler moet er een brug geslagen worden tussen banden en deze nieuwe wereld van crypto. En daarvoor zijn er banken nodig om dat te doen, vervolgde Tyler. Cameron stelde dat dit nog maar net het begin is van de sector. Ondanks het geweldige jaar van Bitcoin.

Tyler drong er bij mensen op aan om zichzelf te informeren over Bitcoin. Tyler verklaarde dat mensen aandacht moeten besteden aan Bitcoin en crypto. En dat zij zichzelf moeten bijscholen, omdat dit, volgens Tyler, de grootste geld- en technologische revolutie is sinds het internet zelf. Tyler zei verder dat het geen bevlieging is en dat het er zal blijven. Bovendien zal het geld, internet en zoveel van de wereld om je heen transformeren. En het is net begonnen, besloot Tyler.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.