Search
Close this search box.

Volgens Deloitte enquête geeft 81% van de financiële managers aan dat blockchain mainstream is geworden

Wereldwijde financiële executives ondervraagd door Big Four-auditbureau Deloitte hebben aangegeven dat de onderliggende technologie, blockchain, van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) al algemeen populair is geworden. 81% van de leidinggevenden in de financiële dienstverlening (FSI) vindt dat blockchain-technologie breed schaalbaar is en mainstream is geworden, volgens de 2021 Global Blockchain Survey van Deloitte.

1280 FSI-professionals in Brazilië, China, Duitsland, Hong Kong, Japan, Singapore, Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten werden ondervraagd. Het rapport werd donderdag vrijgegeven waarbij algemene FSI-cohort-respondenten die ten minste een algemeen begrip hadden van blockchain en cryptocurrencies werden meegenomen bij het onderzoek

Maar ook FSI Pioneers of respondenten die al blockchain-tools in hun bedrijf of productie hebben geïmplementeerd. Van de respondenten uit de enquête uitte ongeveer 73% hun bezorgdheid dat hun bedrijf een kans zou verliezen om een concurrentievoordeel te behalen als ze geen blockchain of digitale activa zouden gebruiken.

Terwijl maar liefst 97% van de respondenten onder de FSI Pioneers-subgroep aangaf dat blockchain-applicaties cruciaal zijn voor hun bedrijf om concurrerend te blijven. De enquête toont de optimistische houding van de FSI tegenover blockchain en digitale activa aan. Toch gaf 71% van de respondenten aan dat cyberbeveiliging de grootste belemmering is voor een bredere acceptatie van digitale activa.

73% van de respondenten onder de FSI-pioniers noemde regelgevende belemmeringen als het belangrijkste obstakel dat crypto-adoptie belemmert. 65% van de totale respondenten beschreef de bestaande verouderde financiële infrastructuur als de grootste belemmering voor de mainstream adoptie van blockchain.

Linda Pawczuk, hoofd van Deloitte Consulting legde uit dat in het afgelopen jaar ze een significante verschuiving gezien hebben in de manier waarop het wereldwijde financiële ecosysteem denkt over nieuwe bedrijfsmodellen die worden gevoed door digitale activa. En hoe dit een betekenisvolle rol speelt in de financiële infrastructuur, ging Pawczuk verder.

Ze voegde eraan toe dat uit het onderzoek bleek dat de basis van het bankwezen fundamenteel is overleefd. Bijna 40% van de respondenten van grote wereldwijde technologiebedrijven had blockchain in productie, volgens de Global Blockchain Survey van vorig jaar van Deloitte. Hierbij geloofde bijna 90% dat blockchain in de komende drie jaar belangrijker zou worden.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.