Volgens Deloitte zullen financiële instellingen toekomstige blockchain-uitgaven stimuleren

Volgens een aanstaande enquête van Deloitte met als titel “Financial Services Industry Outlooks 2020” staan veel financiële instellingen ​​klaar om hun blockchain-uitgaven in 2021 te verhogen. Uit voorlopige resultaten gedeeld met CoinTelegraph, is naar voren gekomen dat 27% van de ondervraagde instellingen een “lichte stijging van de uitgaven” verwacht voor blockchain- en distributed ledger technologie.

14% van de instellingen verwacht een grote stijging. Nog eens 33% verwacht geen verandering, terwijl de overige 27% op zoek is naar een lichte bezuiniging op hun uitgaven. De enquête van Deloitte werd gehouden tussen juli en augustus 2020. De respondenten bestonden uit 800 senior executives van financiële instellingen – banken, betalingsmaatschappijen, verzekeringsmaatschappijen, hedgefondsen en andere investeringsmaatschappijen.

Om in het onderzoek te worden opgenomen moesten de bedrijven in 2019 minstens $ 1 miljard aan inkomsten hebben geboekt. De enquête groepeerde blockchain met een verscheidenheid aan andere opkomende technologieën. Globaal gezien was het niet het meest populair en de technologie lijkt behoorlijk polariserend te zijn.

Het percentage instellingen dat een grote stijging van de uitgaven verwacht, is het op een na hoogste in de steekproef, met alleen cloud computing die iets hoger staat met 15%. Omgekeerd waren meer instellingen niet onder de indruk van geautomatiseerde procesautomatisering, omdat 35% van hen verwacht hun uitgaven te verminderen. Artificial intelligence is goed voor de derde plaats waarbij 26% van de respondenten verwacht de investeringen te verminderen.

Financiële instellingen kunnen ook proberen om investeringen in dataprivacy en cybersecurity te stimuleren. Deze gebieden kunnen mogelijk gebruikmaken van een aantal blockchain-gebaseerde oplossingen. Richard Walker, hoofd van het blockchain-team van Deloitte voor financiële dienstverlening, zei in een reactie op het rapport dat 2021 “een doorbraakjaar wordt voor blockchain- en distributed ledger technologieën”.

Walker voegde eraan toe dat na jaren van beloftes en verwachtingen, mensen volgend jaar verrast zullen worden door de waargenomen snelheid en impact op dit gebied. Het rapport volgt op een vergelijkbaar positief onderzoek uitgevoerd door Deloitte in februari. Uit dit rapport bleek dat 39% van de bedrijven wereldwijd al blockchaintechnologie had geïntegreerd in de productie.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.