Search
Close this search box.

Volgens een nieuw onderzoek is gebrek aan kennis de belangrijkste belemmering voor de acceptatie van cryptovaluta

Volgens een nieuwe enquête is een gebrek aan kennis en begrip van crypto het grootste obstakel voor een bredere acceptatie. Los van de vele complicaties die gepaard gaan met cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC). Een nieuw rapport met de naam ‘Digimentality 2021’ werd uitgebracht door de Economist Intelligence Unit, de onderzoeks- en analyse-afdeling van de Economist Group.

In opdracht van het grote betalings- en cryptocurrency-platform Crypto.com, is het onderzoek uitgevoerd. En het bevat een consumentenonderzoek uitgevoerd onder 3.053 mensen, van februari tot maart 2021. 51% van de respondenten zei dat een gebrek aan kennis de belangrijkste belemmering is voor de acceptatie van open-source cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ether (ETH), volgens de resultaten van de enquête.

34% van de deelnemers aan de enquête, noemde aan de andere kant beveiligingsproblemen als het belangrijkste obstakel. En 29 % gaf aan dat het moeilijk was om te weten waar crypto te kopen. 47% van de respondenten zei dat het algemene marktvertrouwen of begrip van digitale valuta’s het grootste obstakel was voor acceptatie. In termen van crypto-acceptatie door institutionele beleggers en corporate treasuries.

Cryptocurrency-regelgeving als een primair obstakel voor een bredere institutionele acceptatie, werd door ongeveer 32% van de deelnemers aan de enquête genoemd. Terwijl 43% en 36% zei dat financiële marktstructuren en volatiliteit van activa respectievelijk het belangrijkste obstakel waren. Ondanks het feit dat ze cryptovaluta nooit bezitten of gebruiken, bleek ook uit de enquête dat 55% van de respondenten wel op de hoogte was van cryptocurrencies.

Mathew McDermott, hoofd digitale activa bij Goldman Sachs zegt dat naarmate meer mensen digitale wallets adopteren en er toegang toe hebben, je gewoon kunt zien hoeveel mensen toegang hebben tot en investeren in cryptocurrencies. Bijna twee derde van de volwassenen in de Verenigde Staten is geïnteresseerd om meer te weten te komen over cryptocurrencies of om ze binnenkort vast te houden.

Dit is het resultaat volgens een recent onderzoek van crypto-uitwisseling Gemini.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.