Search
Close this search box.

Volgens Erik Voorhees is het grootste evenement in crypto deze week, niet de vermelding van Coinbase

Erik Voorhees, CEO bij ShapeShift en crypto-industrie standvastige, heeft gesuggereerd dat de lancering van ThorChain misschien wel het grootste evenement in crypto deze week is. Dat is een vrij grote claim omdat alle ogen in crypto gericht zijn op de directe notering van de grote Amerikaanse beurs Coinbase op de Nasdaq op woensdag. Volgens de FTX-derivatenbeurs zal Coinbase met een potentiële waardering van $ 140 miljard genoteerd worden.

De lancering van ThorChain staat gepland voor dinsdag. Bovendien zal het de eerste keer zijn dat native crypto-activa kunnen worden verhandeld op een gedecentraliseerde exchange over unieke blockchains zonder overbruggingstechnologie of inpakken van tokens. Voorhees beweerde in een tweet op maandag dat de lancering van een native cross-chain DEX nieuw terrein voor crypto zal betreden.

Voorhees riep uit dat Thorchain geen bruggen heeft en het heeft geen verpakking. Hij zei verder dat het native aandelen zijn, voor de allereerste keer op een gedecentraliseerde manier tussen ketens uitgewisseld. Dinsdag zal ThorChain om 18:00 EST een lanceringsfeest organiseren op het sociale platform Clubhouse.

Enkele van de grootste namen in crypto, waaronder Voorhees en verschillende ShapeShift executives, Multicoin Capital managing partner Tushar Jain, Delphi Digital mede-oprichter Yan Liberman en verschillende anderen, zullen het evenement bijwonen. In eerste instantie zal de DEX, koppelingen hosten voor Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en Binance Coin (BNB).

Met plannen om in de toekomst andere crypto-activa te ondersteunen. ThorChain werkt op dezelfde manier als andere geautomatiseerde marktmakers, zoals Uniswap. Echter, er is een belangrijk onderscheid en dat is dat het de handel en uitwisseling van crypto-activa van totaal verschillende blockchains en netwerken mogelijk maakt.

ThorChain werkt volgens het consensusprotocol van Tendermint, dat ook wordt geassocieerd met het Cosmos-ecosysteem. Zijn eigen token RUNE ondersteunt de uitwisseling en het fungeert als onderpand om transacties te vergemakkelijken. Wanneer blockchains worden toegevoegd aan het cross-chain netwerk van ThorChain, genaamd ‘chaosnet’, worden activa ondersteund door het protocol.

Activa kunnen met chaosnet worden geruild zonder afhankelijk te zijn van tussenpersonen van derden, zoals de bewaarders van verpakte versies van BTC, bijvoorbeeld. Om bijvoorbeeld BTC te ruilen voor ETH, zou de beurs de BTC verhandelen voor RUNE, die vervolgens wordt geruild voor ETH. Om ervoor te zorgen dat de gebruiker niet wordt beïnvloed door de tussenhandel, gebeurt dit alles met hoge snelheid.

Er is een toenemende vraag naar cross-chain oplossingen, vooral vanuit de gedecentraliseerde financiële sector. CoinTelegraph meldde donderdag dat ChainSwap, cross-chain activabrug en applicatiehub, een strategische financieringsronde van $ 3 miljoen onder leiding van Alameda Research had afgesloten. Ook ontwikkelt ThorChain een native wallet genaamd AsgardEx.

Deze zal worden gebouwd om rechtstreeks te communiceren met het “chaosnet”, waardoor de tokens van unieke blockchains door een enkele wallet kunnen worden vastgehouden. RUNE, het native token van het platform, heeft zich onlangs heel positief ontwikkeld. Het steeg volgens CoinGecko met 13% in de afgelopen 24 uur tot een recordhoogte van $ 12,65.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.