Search
Close this search box.

Volgens exec heeft Xiaomi India duidelijkheid over de regelgeving nodig om crypto te omarmen

De afdeling van de grote fabrikant van mobiele telefoons op het subcontinent, Xiaomi India, is geïnteresseerd in de cryptocurrency-industrie. Echter, er is duidelijkheid van de overheid nodig. Manu Jain, de directeur van het bedrijf, zei in een interview met The Economic Times dat ze bereid zijn te wachten op alle regelgevende zaken. Jain legde verder uit dat crypto een gebied is dat natuurlijk buitengewoon interessant is.

Hij geeft toe dat crypto het grootste modewoord is en het doet het fantastisch. Echter, zijn organisatie wil graag meer weten over de regelgevingskant. De financiële dienstverlening van het bedrijf in 2021 is opnieuw gegroeide met een stijging van 35% op jaarbasis in het eerste kwartaal. De groei is te danken aan de uitbreiding naar meer financiële producten. De laatste opmerkingen van Jain zijn hierna verschenen.

Vorig jaar heeft het bedrijf zijn producten actief gediversifieerd tot een volledig spectrum leenplatform. Met dit platform heeft het bedrijf zich gericht op betalingen, leningen, verzekeringen en het lanceren van e-commerce en lening diensten in India. Naar verluidt is India de grootste markt van Xiaomi buiten China. Bovendien staat geen van beide landen bekend als bijzonder vriendelijk ten opzichte van crypto.

Hierbij neemt de Chinese overheid cryptohandel en crypto mining agressief onder de loep. Terwijl de Indiase crypto-industrie nog steeds wordt geconfronteerd met extreme onzekerheid over de regelgeving. Op het verzoek van de pers om commentaar hebben Xiaomi Global en Xiaomi India niet onmiddellijk gereageerd.

Bij een poging van een Portugese Xiaomi-winkel om Bitcoin-betalingen (BTC) te accepteren, heeft Xiaomi onlangs betrokkenheid ontkend. De Chinese elektronicafabrikant had namelijk gezegd dat de winkel niet direct gerelateerd was aan zijn activiteiten. Hierna zag Mi Store Portugal uiteindelijk af van plannen om cryptobetalingen voor Xiaomi-apparaten mogelijk te maken.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.