Search
Close this search box.

Volgens experts hebben instellingen de stijging van Bitcoin naar $ 19.000 gestimuleerd en dat het alt-seizoen komt eraan

Analisten wijzen met hun vinger naar de vraag van financiële instellingen en beursgenoteerde bedrijven als de belangrijkste krachten achter de plotselinge hertest van Bitcoin (BTC) op zijn hoogste records ooit. Nick Cote van het gamified handelsplatform Hxro Labs zegt dat de belangrijkste reden voor de stabiele gang van zaken bij Bitcon te wijten is aan toegenomen interesse.

Ook door agressieve koopactiviteit van instellingen, ging hij verder en dat veel investeerders Grayscale gebruiken. De stijgende institutionele vraag is te zien in een sterke accumulatie door Grayscale’s Bitcoin Trust. Hierbij bedroeg het BTC-bezit van het fonds eerder deze maand meer dan 500.000. Cote zei ook dat Amerikaanse topbedrijven zoals Square en Microstrategy, BTC in hun boeken zetten als een hedge tegen waardevermindering.

En slecht monetair beleidsbeheer van de Centrale Banken. Dit gedrag werd door Cote beschreven als het stimuleren van een positieve feedback lus in de markten. Cote zei dat er natuurlijk terugvallen zullen zijn. Maar zolang instellingen geloven dat het verhaal van Bitcoin wordt gebruikt als een opslag van waarde of als afdekking tegen waardevermindering, het een positieve feedback lus wordt.

Nicholas Pelecanos, NEM-handelshoofd, was het ermee eens en verklaarde dat de fundamenten van Bitcoin nu sterker zijn dan ooit tevoren. Hij wees op post-halvering van de aanboddynamiek, een toename van institutionele de aanwinst en een aantal beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven die 10% van hun balans in de activa storten.

Pelecanos kijkt nu naar een stijging van de altcoin-markten en stelt dat BTC terug is op het hoogste niveau ooit. Echter, wat het vermelden waard is, is de waardering van de altcoins die gemiddeld nog steeds 50% onder hun hoogste niveau ooit liggen. Ondanks zijn optimistische vooruitzichten voor alts, waarschuwde Pelecanos dat veel alternatieve cryptocurrencies geen zinvolle adoptie hebben weten aan te trekken.

Pelecanos verklaarde dat bepaalde altcoins projecten vertegenwoordigen die niet meer functioneren. Terwijl andere projecten een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt op het gebied van adoptie en technologie. Analisten hebben ook gewezen op bullish signalen afkomstig van de mining markten. Hierbij merkte Rafael Schultze-Kraft, Chief Technical Officer van Glassnode, op dat miners sinds maart 10.000 BTC extra hebben opgepot.

De inkomsten van miners bereikten onlangs ook nieuwe hoogtepunten. Dit na het terugwinnen van de niveaus voor de halvering, met een dagelijkse omzet van meer dan $ 20 miljoen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.