Volgens FCA-onderzoek hebben nu meer dan 2 miljoen volwassenen in het VK, crypto

Een aanzienlijke toename van het eigendom van cryptocurrency in het land is aangetoond door een nieuwe studie van de Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk. 2,3 miljoen volwassenen in het VK bezitten nu crypto-activa, vergeleken met 1,9 miljoen vorig jaar. Zo bleek donderdag uit de resultaten van een consumentenonderzoek gepubliceerd door de FCA.

De studie identificeerde ook een stijging van het eigendomsvolume, waarbij de mediane belangen opliepen van 260 ponden, $ 370, in 2020 tot 300 Britse ponden, $ 420. Los van het toenemende aantal crypto-investeerders. 78% van de volwassenen zei dat ze van crypto hebben gehoord, een stijging van 73% vorig jaar. Daarom komt de stijgende populariteit van het houden van cryptocurrency overeen met een stijging van het bewustzijnsniveau.

De FCA-studie heeft een opmerkelijke afname van het begrip van cryptocurrencies geconstateerd, ondanks het toenemende bewustzijn en eigendom van crypto. Dit suggereert dat sommige mensen die van crypto hebben gehoord, het misschien niet volledig begrijpen. Slechts 71% van de respondenten identificeerde de definitie van cryptocurrency correct uit een lijst met verklaringen, volgens het rapport.

Een daling van 4% vergeleken met 2020. De FCA merkte op dat dit suggereert dat er een risico bestaat dat consumenten zich bezighouden met cryptocurrency zonder een duidelijk begrip ervan. Uitvoerend directeur consumenten en concurrentie van de FCA, Sheldon Mills, zei dat sommige Britse investeerders dit jaar hebben geprofiteerd van de bullmarkt.

Hij voegde eraan toe dat het echter belangrijk is voor klanten om te begrijpen dat het onwaarschijnlijk is dat ze toegang hebben tot de FSCS of de Financial Ombudsman Service als er iets misgaat. Omdat deze producten grotendeels ongereguleerd zijn. Britse consumenten prefereren Bitcoin (BTC) aanzienlijk boven andere cryptocurrencies, waarbij 82% van de respondenten BTC herkende, volgens de FCA-studie.

Slechts 70% van degenen die minstens één cryptocurrency herkenden, herkende Bitcoin. Dit is een stijging van 15% vergeleken met 2020, volgens de studie. Volgens de FCA lijkt het waarschijnlijk dat veel volwassenen die nu van cryptocurrency hebben gehoord, alleen bekend zijn met Bitcoin.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo