Search
Close this search box.

Volgens Fidelity-directeur is de bodem van de Bitcoin-prijs binnen, terwijl de cryptomarkt ‘extreme angst’ verlaat

Een van de topmanagers van de industrie gelooft dat Bitcoin (BTC) zijn prijsbodem al heeft bereikt en dat de prijsactie van BTC boven $ 40.000 blijft. Jurrien Timmer, directeur van global macro bij de Amerikaanse multinationale financiële dienstverlener Fidelity Investments, riep in een tweet op maandag een halt toe voor verdere prijsdalingen van Bitcoin.

Toename in het vertrouwen door Bitcoin-bulls

Maandagavond handhaafde BTC/USD hogere niveaus na een stijging van $ 40.000 weerstand. De stemming is over het algemeen positief geworden dankzij nieuwe spraakmakende lof van onder meer Elon Musk en Paul Tudor Jones. Hoewel de voorspellingen van handelaren van een push van $ 47.000 nog niet zijn waargemaakt. Als het gaat om het in kaart brengen van de volgende zet van Bitcoin, is voor Timmer de tijd gekomen om hoger te kijken, niet lager.

Hij vatte samen dat naar zijn mening het erop lijkt dat de bodem is bereikt. Timmer vergeleek BTC/USD met de favorietenmand van GS Retail, een relatie die vergelijkbare lokale bodemformaties benadrukt. De afgelopen tijd heeft Fidelity zijn Bitcoin-activiteiten verhoogd, een speciaal analyseplatform uitgebracht en zelfs een aanvraag ingediend om een exchange-traded fund (ETF) te lanceren.

Eind mei begonnen regelgevers in de Verenigde Staten de aanvraag te onderzoeken.

Emotie los van Fear & Greed

Een ander aspect van cryptocurrency, de Crypto Fear & Greed Index, een klassieke sentimentmeter die bijdraagt ​​aan de bullish stemming, is ondertussen terug in de buurt van 40. Fear & Greed is teruggekaatst tot 38/100, neutraal terrein naderend. Na het laagste punt in meer dan een jaar in de afgelopen week te hebben bereikt.

Om te bepalen of handelaren tegen een bepaalde prijs overdreven bullish of bearish zijn, en dus of tokens oververkocht zijn of juist aan een uitverkoop onderhevig zijn, gebruikt de Index een verzameling van sentimentmetingen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.