Volgens Goldman Sachs-enquête geven Aziatische hedgefondsmanagers de voorkeur aan groei boven Bitcoin

Amerikaanse hedgefondsmanagers geven de voorkeur aan Bitcoin (BTC) boven technologie. Dit bleek eerder deze week uit een onderzoek van de Bank of America. Echter, een peiling van Goldman Sachs met chief investment officers in Azië vertelt een ander verhaal. Onder 25 chief investment officers van verschillende hedgefondsen in Azië heeft Goldman Sach Global Investment Research een nieuwe enquête gepubliceerd.

Bitcoin is voor 35% van de deelnemers de minst favoriete beleggingsklasse, blijkt uit de resultaten. Timothy Moe, Goldman Sachs-strateeg, schreef dat ze eerder deze week twee CIO-rondetafelsessies hebben gehouden. Deze werden bijgewoond door 25 CIO’s van verschillende long-only- en hedgefondsen. Het minst favoriet is Bitcoin, terwijl hun meest favoriet de groeistijl is, volgens Moe.

Bitcoin wordt met 25% door nieuwe beursintroducties gevolgd als de minst favoriete beleggingsstijl. Meer dan de helft, 55%, geeft de voorkeur aan groei-investeringen, aan de andere kant, namelijk beleggen in bedrijven met een sterke winstgroei. Beleggen in waardestijl volgt hierna, 30%, wat betekent op zoek gaan naar ondergewaardeerde activa in de markt.

De peiling van Goldman Sachs vormt een schril contrast met de recente enquête van de Bank of America, BofA. Toch is de steekproefomvang klein voor generalisatie. Het BofA-onderzoek suggereert dat de “long Bitcoin” -gok nu de drukste handel is in alle markten, met reacties van 194 fondsbeheerders met een beheerd vermogen van $ 592 miljard. “Long Bitcoin” heeft zelfs de handel in “long tech” overtroffen, volgens de BofA-enquête.

Bijna 45% van de respondenten geeft de voorkeur hierbij aan de grootste cryptocurrency boven technologie. BofA merkte op in enquête-opmerkingen dat historisch gezien transacties die als druk zijn geïdentificeerd, een inkomende top voor hun respectieve markten hebben ingeluid. Bitcoin heeft een rotsachtige start gehad in juni, na een bearish maand.

Bitcoin crashte voor het eerst sinds 23 mei onder de $ 33.000, terwijl miners de afgelopen week meer dan 5.000 BTC verkochten. De wereldwijde cryptomarkt verloor deze week alleen al ongeveer $ 500 miljard. Na de piek in april, hebben de verliezen van de laatste twee maanden de marktgroei van het voorgaande kwartaal volledig tenietgedaan.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.