Volgens Jack Dorsey is Bitcoin de sleutel tot de toekomst van Twitter

Jack Dorsey, Twitter CEO, verklaarde dat ’s werelds grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC), een van de belangrijkste trends zal zijn voor de toekomst van Twitter. Bij de winstoproep voor het tweede kwartaal zei de Twitter-CEO dat Bitcoin een “groot deel” zou zijn van de toekomst van het bedrijf. Dit schetst het potentieel van de digitale valuta om Twitter-producten en -diensten verder te transformeren.

Dorsey beschreef mogelijkheden om BTC te integreren in bestaande Twitter-services, waaronder handel, abonnementen en nieuwe functies zoals Twitter Tip Jar en Super Follows. Terwijl hij verwees naar Bitcoin als een eigen de valuta van het internet. Veel Bitcoin-innovatie is meer dan alleen valuta, omdat Twitter zich inzet om sociale media te decentraliseren en meer economische prikkels te bieden, legde de CEO uit aan investeerders.

Los van kunstmatige intelligentie en decentralisatie is Bitcoin een van de drie belangrijkste trends voor de toekomst van Twitter, merkte Dorsey op. De CEO is van mening dat het enorm belangrijk is voor Twitter en voor Twitter-aandeelhouders dat ze naar de ruimte blijven kijken en er agressief in investeren. Twitter is niet de enige in zijn inzet voor crypto, benadrukte Dorsey.

Hij verwees hierbij naar de agressieve ontwikkeling van digitale valuta door sociale mediagigant Facebook, die verwacht later dit jaar zijn Diem-cryptocurrency te testen. Echter, Twitter zal zich op een dag richten op BTC als een native open internetstandaard, in tegenstelling tot Facebook. Er is een duidelijke behoefte aan en waardering ervoor, verklaarde Dorsey.

De CEO vindt dat een open standaard die eigen is aan internet de juiste weg is om te gaan. En daarom zal zijn focus en hun focus uiteindelijk op Bitcoin liggen. Naar verluidt is Dorsey’s laatste Bitcoin-oproep de eerste keer dat de CEO in het openbaar heeft gesproken over hoe Twitter BTC in zijn producten zou kunnen integreren.

Kort nadat Dorsey tijdens het virtuele BTC-evenement “The ₿ Word” Bitcoin had besproken, naast Tesla-CEO Elon Musk en Cathie Wood van Ark Invest, kwamen de nieuwe opmerkingen. Als Bitcoin vóór Twitter of Facebook bestond, zouden veel bestaande bedrijfsmodellen heel anders zijn, zei Dorsey. Hij merkte op dat ze zeker niet de afhankelijkheid zouden hebben die ze van het advertentiebedrijfsmodel hebben.

Herhaaldelijk beweert Dorsey dat Bitcoin klaar is om de enige valuta van het internet te worden, sinds tenminste 2018. Hij staat daarom bekend als een grote, vroege Bitcoin-gelovige. Square, zijn crypto-vriendelijke digitale betalingsbedrijf, is een solide Bitcoin-investeerder die eind 2020 en vervolgens in februari 2021 nog eens $ 170 miljoen in BTC investeerde.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.