Volgens Josh Frank van The TIE is de ineenstorting van XRP de derde grootste aller tijden

Vanaf het hoogste punt ooit dat XRP bereikte in 2018, is de marktkapitalisatie van het token met bijna $ 130 miljard gedaald. Hiermee is de achteruitgang van het cryptocurrency-project vergelijkbaar met de ineenstorting van grote financiële instellingen. Josh Frank, van cryptogericht onderzoeksbedrijf The TIE, zegt dat het project een ineenstorting ervaart, vergelijkbaar met enkele van de grootste bedrijfsschandalen en rampen in de recente geschiedenis.

De marktkapitalisatie van XRP bedroeg op zijn hoogtepunt ongeveer $ 140 miljard in januari 2018. Onlangs is het onder $ 10 miljard gedaald. Het verlies wordt geschat op $ 130 miljard in minder dan drie jaar tijd. Dit plaatst de ineenstorting van XRP op de derde plaats. Als eerst staat het faillissement van investeringsgigant Lehman Brothers met een financiële ineenstorting ter waarde van $ 691 miljard in 2008. En als tweede het $ 327 miljard faillissement van Washington Mutual.

Frank vertelde aan CoinTelegraph dat het triest en jammer is dat de individuele investeerders de grootste verliezers in het XRP-verhaal zijn. Zij hebben onvoorstelbaar hoeveelheden geld verloren. Jarenlang bleven de oprichters van Ripple hun tokens dumpen en verdienden honderden miljoenen dollars, volgens Frank.

De prijs van het XRP-token daalde abrupt na het nieuws van de Amerikaanse Securities and Exchange Commissions Ripple. Hierbij werd aangegeven dat CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen belast zouden worden met het uitvoeren van een niet-geregistreerd, doorlopend aanbod van digitale activa-effecten voor hun XRP-verkopen, volgens de SEC.

Daarna kondigden crypto-uitwisselingen zoals Coinbase, Bittrex, OKCoin, Bitstamp, OSL, Beaxy en CrossTower, aan dat ze de handel voor XRP zouden stopzetten. Of dat ze het token volledig zouden schrappen, wat extra bijdraagt aan het bearish sentiment. Ook zijn institutionele spelers begonnen afstand te nemen van XRP. Grayscale Investments heeft op zijn website staan dat nu de XRP Trust private plaatsing momenteel is gesloten.

Een Twitter-gebruiker beweert hierbij ook dat Grayscale niet langer lopende aanvragen voor de XRP Trust zou verwerken. De prijs van XRP staat op het moment van schrijven op $ 0,21. Dit is gelijk aan een daling van boven 65% in de afgelopen 30 dagen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.