Volgens JP Morgan hebben instellingen op dit prijsniveau geen trek in Bitcoin

JP Morgan verwacht een algehele bearish beweging onder het kritieke prijsniveau op basis van de BTC-tot-goudvolatiliteitsratio. Terwijl de prijs van Bitcoin (BTC) donderdag niet boven de $ 35.000 uitkwam. JP Morgan heeft zijn redenering uiteengezet om de reële waarde van Bitcoin op middellange termijn tussen $ 23.000 en $ 35.000 te zien. Dit werd woensdag in een nota naar investeerders gestuurd.

Als de grootste cryptocurrency overeenkomt met het allocatie- en volatiliteitsprofiel van goud, stelde de bankgigant zich eerder een routekaart van $ 140.000 voor. Volgens de notitie van JP Morgan is dat echter in de nabije toekomst van tafel. JP Morgan voorspelt dat volledige convergentie of egalisatie van volatiliteiten of toewijzingen, tussen goud en Bitcoin, in de nabije toekomst onwaarschijnlijk is.

China’s hardhandig optreden tegen mijnbouwactiviteiten op middellange termijn zou een positief effect hebben op Bitcoin, gaf JP Morgan ook aan. Omdat het een verschuiving versnelt van het hoge aandeel van China in de hash-snelheid van Bitcoin, waardoor de concentratie wordt verminderd. Aan de jacht van MicroStrategy om de dip te kopen, doen niet veel instellingen mee.

JP Morgan zei dat Bitcoin-fondsen blijven bloeden, meer dan een maand na de cryptocrash van 19 mei, zelfs als de instroom in fysieke goud-ETF’s stopte. De bankgigant voegde eraan toe dat dit suggereert dat institutionele beleggers nog steeds weinig trek hebben om de Bitcoin-dip te kopen. Deze beleggers hebben de neiging om te investeren via gereguleerde voertuigen zoals beursgenoteerde Bitcoin-fondsen of CME Bitcoin-futures.

Er komt een einde aan een blokkeringsperiode van zes maanden voor het Grayscale Bitcoin Trust-fonds, dat in december en januari een instroom van bijna $ 4 miljard zag. Dit is volgens JP Morgan een andere belangrijke factor die een mogelijke bull-run voorkomt. 19 juli zal de belangrijkste ontgrendeling dag zijn, zoals Cointelegraph meldde, waarbij 16.000 BTC ter waarde van ongeveer $ 627 miljoen wordt vrijgegeven.

Bitcoin schommelt de afgelopen weken tussen $ 30.000 en $ 40.000, na het hoogste punt ooit in april. Volgens gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView beweegt de prijs van BTC rond de $ 34.000. Na dinsdag onder de $ 29.000 te zijn gedoken.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.