Volgens Mnuchin, Trump ex-minister van Financiën, is het prima om Bitcoin te kopen als goudvervanger

Voor Donald Trump, de voormalige Amerikaanse president, is Bitcoin (BTC) misschien een “zwendel”. Echter, de voormalige minister van Financiën lijkt een ommekeer te hebben gemaakt in ’s werelds eerste en bekendste cryptocurrency. Steven Mnuchin sprak woensdag met CNBC en bevestigde dat zijn perspectief op Bitcoin was “geëvolueerd”.

Bitcoin-houding van Mnuchin is een beetje geëvolueerd

Degenen die hoopten op goedkeuring van Trump waren uiteindelijk teleurgesteld, want de regering-Trump stond bekend om zijn afwijzende toon over Bitcoin in het openbaar. Mnuchins meest recente opmerkingen onthullen een duidelijke verzachting van zijn standpunt. Terwijl Mnuchin zelf minder dan geneigd was om steun te bieden tijdens zijn ambtstermijn bij het ministerie van Financiën.

Hij vindt dat zijn mening een beetje is geëvolueerd, maar het is behoorlijk consistent, vertelde hij aan het netwerk. De onderliggende technologie van blockchain is echt ongelooflijk en heeft veel verschillende dingen, vooral in fintech en financiën, vindt Mnuchin van het eerste deel. Als mensen Bitcoin willen kopen als vervanging, niet anders dan goud of een ander actief kopen, vindt Mnuchin dat wat betreft Bitcoin, het prima is.

Mnuchin zou Bitcoin “niet willen hebben” in zijn portefeuille, maar benadrukte dat hij er niet tegen was dat anderen het zouden adopteren, voegde hij eraan toe. Hij ging verder de wens uit te spreken dat Bitcoin volledige BSA en naleving van de regelgeving zou hebben. Volgens Mnuchin hebben ze in feite vorig jaar onder de OCC goedgekeurd dat banken Bitcoin konden bewaren

De reden hiervoor is omdat ze ervoor wilden zorgen dat het in de gereguleerde wereld aan het worden was. In Bitcoin-kringen oogstten zijn woorden lof. Auteur van The Bitcoin Standard, Saifedean Ammous, noemde de veranderingen leuk om te zien.

Nog steeds weinig politieke bondgenoten voor Bitcoin

Trump noemde Bitcoin vorige maand botweg een “zwendel” in een voorval dat uiteindelijk geen invloed had op het marktsentiment. Het perspectief van Mnuchin klinkt zo nu steeds meer op gespannen voet met dat van Trump. Ondertussen heeft het beeld onder de huidige president Joe Biden nog veel te bieden aan voorstanders van Bitcoin. Janet Yellen, minister van Financiën, heeft haar bezorgdheid geuit over cryptocurrency op grotere schaal.

En senior politici zijn het oneens over hoe ze het moeten aanpakken. Niet alleen in de VS is het een hachelijke situatie. El Salvador trok negatieve reacties van wereldwijde financiële instellingen, waaronder de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds toen het in juni een wet aannam om Bitcoin tot wettig betaalmiddel te maken.

In september wordt de wet van kracht en is tot nu toe nergens ter wereld te vergelijken. Paraguay heeft geen plannen bekendgemaakt om een “Bitcoin-standaard” aan te nemen. Het land presenteerde deze week echter een wetsontwerp voor Bitcoin.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.