Volgens Nouriel Roubini zullen Biden en Yellen hard optreden tegen crypto ‘criminele beerput’

Nouriel Roubini, Bitcoin (BTC) neezegger, gelooft dat de aankomende Amerikaanse president Joe Biden veel verder zal gaan dan Donald Trump bij het beheersen van cryptocurrency. Roubini, die bekend staat om zijn afkeer van crypto en zijn vermogen om per ongeluk marktbodems te noemen, noemde de crypto sector een beerput in een vurig Twitter-debat op 24 december.

Roubini zegt tegen pro-Bitcoin-advocaat dat die een waanvoorstelling heeft

Amerikaanse wetgevers eisten dat stablecoin-betalingen on-chain Anti-Money Laundering en Know-Your-Customer (AML/KYC) identificatieprocessen implementeren. Roubini reageerde op Jake Chervinsky, een advocaat die de gevolgen van dit recente nieuws hierover bestudeerde. Het idee heeft op dit moment precies nul kans om een afdwingbare wet te worden, voerde Chervinsky aan.

Volgens Chervinsky vertegenwoordigde het idee eerder de persoonlijke opvattingen van Steven Mnuchin, de minister van Financiën onder Trump. Hij zal binnenkort worden vervangen door Biden’s keuze, Janet Yellen. Een zichtbaar woedende Roubini antwoordde dat Chervinsky waanvoorstellingen heeft. Roubini stelde dat Biden’s team, te beginnen met Yellen die zijn baas was bij CEA, hard zal optreden tegen deze criminele belastingontduiking.

En tegen de AML-KYC-TFC-ontwijkende crypto/shitcoins beerput, veel meer dan Mnuchin. Roubini zei tegen Chervinsky dat die zijn leven moet leiden zoals hij een door cryptovaluta ingehuurde cheerleader/enabler is geworden.

Dit jaar weigeren Bitcoin en altcoins te sterven

Deze week werden sceptici op het gebied van cryptocurrency gesteund door het nieuws dat de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), had besloten een rechtszaak aan te spannen tegen blockchain-betalingsnetwerk Ripple. Ripple zag de waarde van het token, XRP, met 60% dalen zodra het nieuws openbaar werd. De vierde grootste investeerder in de cryptocurrency.

Commentatoren merkten intussen op dat Bitcoin nauwelijks had gereageerd op de juridische uitdaging. Echter, enquêtes hebben op de lange termijn aangetoond dat velen zich zorgen blijven maken over het potentieel van overheidsbepalingen om het succes van Bitcoin te beïnvloeden. Voorstanders stellen dat dit onmogelijk is. Zij gaven aan welke de meest effectieve manier is om de vraag naar een volledig gedecentraliseerd activum te verminderen, zo beweren ze.

En dat is dat regeringen opnieuw vrije markten introduceren op basis van een gezonde monetaire standaard zoals goud. Dat is een onwaarschijnlijke mogelijkheid. Saifedean Ammous, auteur van “The Bitcoin Standard”, vatte vorig jaar samen dat Bitcoin niet gemakkelijk kan worden verboden. Hij zei dat als mensen het willen gebruiken, ze een manier vinden.

Verder dat je de prikkel om het te gebruiken ondermijnt, als je het wilt stoppen. Niets zou zo goed zijn als een vrije markt in het bankwezen op basis van een gouden standaard, volgens Ammous. Als hij doorgaat met zijn huidige aanslag op Bitcoin en altcoins, zien de vooruitzichten voor Roubini er somber uit. Zijn uitbarstingen kwamen bijna precies overeen met de lokale prijsdieptepunten voor BTC/USD, zoals de gegevens laten zien.

Hierdoor werd de econoom een toevallig belletje voor diegenen die de markt willen betreden om winst te maken. Als het gaat om Bitcoin zelf, heeft Collega-lasteraar Peter Schiff heeft een vergelijkbaar trackrecord.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.