Search
Close this search box.

Volgens Novogratz is Bitcoin-acceptatie nu de belangrijkste sleutel

CEO van financiële dienstverlener Galaxy Digital, Mike Novogratz, uitte onlangs zijn gebruikelijke bullish Bitcoin-sentimenten tijdens de ochtendshow van CNBC in Squawk Box. Tijdens het korte segment vroeg de interviewer van de show aan Novogratz over Bitcoin (BTC) in relatie tot goud. Hij merkte op dat grote spelers schijnbaar crypto kopen na het verkopen van hun goudinvesteringen, waarbij goud onlangs een recordniveau van uitstroom ooit heeft gezien.

Novogratz gaf dinsdagochtend aan dat hij denkt dat het zinvol is, maar dat het niet het echte verhaal is. Hij merkte op dat het echte verhaal de acceptatie van Bitcoin is, de acceptatie van crypto, voor een grote verscheidenheid aan accounts. Hij noemde Guggenheim’s recente interesse in het ophalen van $ 500 miljoen aan GBTC-activa van Grayscale.

Novogratz ging verder en zei dat dat het gewoon een litanie is van institutionele beleggers die van gedachten veranderen. Of dat zij zich realiseren dat het nu de tijd is dat er genoeg liquiditeit is voor Bitcoin om er deel van uit te maken. Hij zei terwijl hij verwees naar de gewone spelers die in 2020 in Bitcoin hebben geïnvesteerd, waaronder miljardair hedge financier, Paul Tudor Jones, en Microstrategy, een business intelligence-bedrijf.

Novogratz lede uit dat als Bitcoin gemakkelijk te kopen was geweest, de prijs een stuk hoger zou zijn geweest. Hij zei verder dat Grayscale Trust een zeer interessante manier was voor mensen om een ​​ETF-achtige blootstelling te krijgen. Peter Schiff, goudliefhebber en bekende Bitcoin-scepticus daarentegen blijft tegen het digitale activum.

Schiff tweette dinsdag dat CNBC’s berichtgeving over Bitcoin buitensporig was en dat een nieuw dieptepunt zet in de ethiek van financiële journalistiek. Schiff gaf aan dat de constante promotie van CNBC het activum heeft gelegitimeerd in de ogen van hun publiek. Velen onder hen zullen kopen en dan opgescheept zitten ermee terwijl de walvissen dumpen wat CNBC hielp pompen, aldus Schiff.

De tweet van Schiff bepsreekt de manier van berichtgeving van CNBC in het algemeen. Hoewel hij het segment niet direct noemde, komt de timing van zijn commentaar schijnbaar overeen met het Squawk Box-segment van de ochtend. Kort nadat Novogratz bij de show kwam. Dinsdag tweette Schiff ook nog dat Bitcoin-pompers HODLers verzekerden dat zodra Bitcoin een nieuw hoogtepunt bereikte, momentuminvesteerders zich zouden haasten om te kopen.

Schiff ging door, door te stellen dat het een onderdeel was van de pomp om de kleine investeerders aan boord te houden, terwijl de grote investeerders dumpten. Volgens Schiff maakte Bitcoin een nieuwe high, maar in plaats van dat er nieuw geld binnenstormde, werd oud geld uitbetaald.

Bitcoin verbrak dinsdagochtend vroeg het record van zijn hoogste prijs ooit van $ 19.892 en bereikte kort ongeveer $ 19.915 op Coinbase. Voordat hij meer dan $ 1.500 weer daalde in prijs.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.